gyár

05.
06.
13:24

Az Európai Unió is rálépne a vakcinagyárak sarkára

Az Európai Unió hajlandó megvitatni az Egyesült Államok által támogatott javaslatot, amely a Covid-19 elleni vakcinák szellemi tulajdonjogairól való lemondásra irányul - közölte csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Korábban az EU védte a gyógyszergyártók érdekeit, mondván így van motivációjuk a vakcinafejlesztésre, ha jön egy újabb járvány.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
09:01

Az ipari termelés visszahozta a tavaly márciusi buktát

Az előző évihez képest 16,5 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tavaly épp márciusban volt a járvány első hulláma miatti gyárbezárások időszaka.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
21:46

Mérsékelten nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke márciusban

Mérsékelten, a vártnál valamivel kisebb mértékben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke márciusban, miközben a vállalatok igyekeztek növelni a termelést, hogy ki tudják elégíteni az új autók, építőipari berendezések, számítógépek, bútorok és más tartós fogyasztási cikkek iránt megnövekedett keresletet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
20:05

Már a hatodik egymást követő negyedévben veszteséges a Boeing

Január-márciusban a hatodik egymást követő negyedévben termelt veszteséget a Boeing amerikai repülőgépgyártó, de reményeik szerint idén már talpra állnak a koronavírus-járvány visszaszorulásának, és annak köszönhetően, hogy ismét szállíthatják a 737 MAX típusú gépeiket - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
13:59

Tűz ütött ki egy lámpagyárban

Tűz keletkezett egy lámpagyárban Dunakeszin hétfő délután, az épületet a tűzoltási munkálatok idejére kiürítették - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
23.
16:13

Megjutalmazzák az Audi kitartó dolgozóit

Covid-bónusszal jutalmazza az Audi Hungaria Zrt. több mint 12 ezer munkavállalóját, a vállalat ezzel fejezi ki köszönetét és elismerését a járvány miatt nehezített helyzetben is helytálló munkavállalóinak. A cég most a sajtóban már megjelent információt erősítette meg.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
16:28

Ál-Habsburg szélhámos tűnt fel a Dunaferrnél

Az acélöntöde orosz tulajdonosai azt állították, hogy egy Habsburg-Lotharingen nevű férfi felelt a múlt heti zsoldoscsapat feltűnéséért a Dunaferr gyáránál. Habsburg György szerint viszont nem egy család tagjáról van szó.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
13:56

Átszervezi gyártását az Airbus

Két saját tulajdonú cégbe integrálja a repülőgépeinek szerkezeti elemeit és részegységeit gyártó üzemeit és beszállítóit az Airbus - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
08:43

Támadnak a robotok, de nem kell betojni tőlük

Az automatizáció, a robotok megjelenése ugyan munkahelyek megszűnésével jár, de ez nem feltétlenül jelent elbocsátásokat, ha mind a munkaadó, mind a munkavállaló kellően rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon a megváltozott helyzethez.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
19:07

Új eljárással hasznosul a használt sütőolaj

A Mol nemrég jelentette be, hogy egy új biüzemanyag-gyártási eljárást fejlesztett ki, ennek lényege, hogy nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel. Így változatlan minőség mellett növelhető a biotartalom a dízel üzemanyagban többek között abból a használt sütőolajból, amelyet a lakosság ad le a Mol-kutakon. Egyebek mellett erről kérdeztük Huff Zsoltot, a Mol-csoport downstream termelési ügyvezető igazgatóját.

Szerző(k): Szász Péter