gyártás

05.
23.
16:58

Végítélet csaphat le keletről az európai hajóépítésre

Annyira megerősödött az amerikai konkurencia, hogy az európai szektor már szinte semmit sem ér.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
07:30

Még mindig nem tért teljesen magához a magyar söripar

Az első 4 hónapban az 5 legnagyobb magyarországi sörgyártó termelése 1,6 millió hektoliter volt, belföldi értékesítésük pedig 1,7 millió hektoliter, előbbi 8 százalékkal, utóbbi 4 százalékkal alacsonyabb a 2019. azonos időszakinál - mondta el az MTI kérdésére Kántor Sándor, az idén 30 éves Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.

Szerző(k): Tér Diána
05.
18.
20:23

Már gipszkartont gyártanak a szelektív szemétből Magyarországon

Gipszkartont helyettesítő lapok gyártásába kezdett tetra pak italos kartonok újrahasznosításával a Stavmat Építőanyag Kereskedelmi Zrt. Kaposváron.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
12:11

Bajba kerülhetnek a sörösök: hiány van az üvegpalackokból

Palackhiánytól tartanak a német sörgyártók miután a növekvő energiaárak és a szállítmányozási problémák az ellátási láncok felborulásához vezettek.

Szerző(k): Tér Diána
05.
14.
10:10

A Boci csoki és a Balaton szelet is a háborús veszteséglistán

Ha nem is volt köztudomású, de a Nestlé a Balaton és a Boci termékeket régóta nem Magyarországon, hanem Ukrajnában gyártotta. Mostanra alakultak át úgy a viszonyok az oroszok ukrajnai háborújának eredményeként, hogy a magyar piacra nehezen vagy sehogy sem jutnak el ezek a termékek - írta meg az Index.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
11.
18:32

Ukrajna sikerének titka az oroszokkal szemben, most milliárdos üzlet lett

A fegyvergyártó Lockheed Martin azt tervezi, hogy csaknem megduplázza a Javelin rakéták gyártását, a harckocsik ellenkifejlesztett vállról indítható rakétarendszerét, amely segített Ukrajnának az orosz invázió elleni harcban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
10:44

Fájdalmas pofont kapott a német ipar márciusban

Alulmúlta jelentősen a várakozásokat a német ipari cégekhez befutó rendeléesk mennyisége.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
14:13

A chipgyártó robotok chipjeiből sincs elég, ami fokozhatja a chiphiányt

Az Intel és az Apple chipgyártó TSMC vezetői szerint a globális alkatrészhiány egyik csapdája, hogy a chipgyártó gépekhez szükséges chipek egyike a hiánycikkeknek. A 22-es csapdája alakult ki a piacokon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
07:22

Norvég lánya is húzta a magyar papírgyártó teljesítményét

A Vajda-Papír csoport árbevétele 52 milliárd forintról 57 milliárd forintra nőtt tavaly, a tíz százalékos forgalomnövekedés döntő részét a magyarországi gyárak termelték, a norvégiai leányvállalat 16,7 milliárd forinttal járult hozzá a teljesítményhez - adta hírül Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék gyártó vállalata.

Szerző(k): Szepesi Anita