gyógyítás

05.
31.
13:25

Gyógyíthatja a diabéteszt egy vakcina

Az immunrendszer hibás működése folytán kialakuló diabéteszt előzheti meg, vagy akár gyógyíthatja is egy most kutatott vakcina. Az oltás képes lehet annak megakadályozására, hogy a szervezet maga ölje meg az inzulintermelő-sejteket.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
25.
22:50

Kutatás: így hat a gyerekekre a Covid-19 utáni sokszervi gyulladás

Hat hónapon belül felépülnek az új koronavírus okozta Covid-19 szövődményeként fellépő több szervet érintő gyulladás szindrómából a gyerekek, néhánynak azonban továbbra is szüksége van fizikoterápiára és mentális egészségük támogatására brit orvosok tanulmánya szerint.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
09:36

Újraindulnak a gyógykezelések négy budapesti fürdőben

Április 19. hétfőtől újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések négy budapesti fürdőben: a Széchenyi, Szt. Lukács, Paskál és Pesterzsébeti fürdőkben - közölte a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
12.
15:12

A koronavírusos betegek háromnegyede még fél évvel később sem egészséges

Egy vizsgálat szerint a kórházban ápolt covidos betegek 76 százaléka a betegség átvészelése után 6 hónappal még mindig legalább egy tünettől, leggyakrabban fáradtságtól vagy izomgyengeségtől szenvedett. Minden negyedik volt beteg alvási nehézségekkel küzdött, 24 százalékuk szorongásra, vagy a depresszióra panaszkodott.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
26.
21:19

Fokozhatja a gyógyíthatatlan látásromlás esélyét a légszennyezés

A légszennyezés növekedése fokozza a visszafordíthatatlan látásromlás kockázatát egy új tanulmány szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
06.
11:02

Villanyautót is bevonnak a beteg gyerekek kezelésébe

Úgy tűnik, időnként még a nagyvállalatok is képesek a propagandának olyan formáját választani, amivel valamilyen pozitív dolgot is tesznek. Ezúttal a szlovákiai gyárakkal is rendelkező Hyundai állt elő jó ötlettel.

Szerző(k): Barabás Júlia
12.
23.
11:58

Koronavírus: új gyógyszert szerez be a kormány

A magyar kormány és az amerikai Lilly gyógyszergyártó megállapodást írt alá több ezer magyar Covid-19-fertőzött beteg bamlanivimab antitest-terápiával történő gyógyításáról - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
11.
30.
15:25

Mesterséges intelligencia segít a halálos kór korai felismerésében

Már Magyarországon is mesterséges intelligencia segíti a tüdő daganatos elváltozásainak felismerését. Ezzel igen korai stádiumban diagnosztizálhatóvá válik a betegség, és jelentősen megnövekedik a páciensek túlélési esélye.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
22.
08:51

Több pénzt kapnak a magyar háziorvosok

A kormány az idei költségvetésen belül 3 milliárd forintot csoportosított át a háziorvosoknak, illetve a háziorvosi ügyelet ellátására.

Szerző(k): Németh Géza
10.
01.
11:01

Koronavírus: megszólalt a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója

Több szerv károsodásához vezető gyulladásos szövődményhez vezethet a koronavírus fertőzés, e súlyos állapot megelőzésére, kezelésére többféle innovatív terápiát alkalmaznak a Dél-pesti Centrumkórházban. A koronavírus-fertőzésre genetikailag nem vagyunk egyformán fogékonyak. Egyesek szoros kontaktként sem fertőződnek, másoknál hosszan tartó testi-lelki betegséget okoz az új típusú koronavírus. Minderről Vályi-Nagy István, a DPC főigazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szepesi Anita