gyógyszeripar

05.
10.
19:45

Combos nyereséggel indította az évet a BioNTech

A német BioNTech gyógyszergyártó vállalat több mint 1,12 milliárd eurós, vagyis több mint 400 milliárd forintnak megfelelő nettó nyereséget jelentett az idei első negyedévben, főként a koronavírus elleni vakcinákból származó bevételeknek köszönhetően - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
07.
23:52

EMA: hatékony az egyadagos Janssen-oltás

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes szakbizottsága lezárta a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek összefüggésében indított vizsgálatát. A szakértők szerint az oltóanyag előnyei felülmúlják az esetleges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:14

Újabb elismerést kapott Karikó Katalin

Az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát az Emberi Méltóság Tanácsa - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
13:30

Merkel bekeményített, fityisz Biden orrára

Angela Merkel német kancellár a gyógyszeripari vállalatok mellé állt abban a vitában, hogy fel kellene-e függeszteni koronavírus-oltásaik szabadalmi védettségét vagy sem. Szerinte a járvány elleni harc eselyeit rontaná, ha a cégek nem jutnának hozzá ahhoz a forráshoz, amit a szabadalmaiknak köszönhetnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
29.
14:27

Hatalmas összegek mennek el a vakcinákra

A most beadott vakcinákkal még nincs vége a nagy oltási hullámnak a világban. A következő években újabb hatalmas összegeket fognak elkölteni a Covid-19 elleni küzdelemre. Ennek költségei azonban eltörpülhetnek a járvány okozta károkhoz képest.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
26.
20:05

Kutatás: ígéretes a Pfizer koronavírus-gyógyszere is

Laboratóriumi körülmények között már erős antivirális aktivitást mutat a Pfizer által a SARS-CoV-2 vírus ellen fejlesztett tabletta, amely később akár a közönséges megfázás ellen is hatékony lehet. Az embereken végzett kutatást most kezdi meg az amerikai gyógyszergyártó, de az állatkísérletek alapján nagyon ígéretes a készítmény. Év végére lehet kész a gyógyszer.

Szerző(k): Szabó Dániel