gyorshajtás

04.
13.
13:59

Gyorshajtás: ilyen esetekben nem bírságol a rendőrség

Sebesség-ellenőrzésnél bizonyos esetekben mentesülni lehet a gyorshajtás miatt kiszabott bírság megfizetése alól, de csak nagyon korlátozott lehetőségek között - hívja fel a figyelmet a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
10.
13:44

Csúnyán elbánik a lengyel kormány a kutyásokkal

Lengyelországban drákói szigorúságú büntetések lépnek életbe azokkal szemben, akik nem pórázon és szájkosárral sétáltatják a kutyájukat. Egy gyorshajtást olcsóbban meg lehet úszni.

Szerző(k): Barabás Júlia
02.
20.
09:24

Ugrás a szupertraffipaxoknál, ez minden autósnak figyelmeztetés lehet

23 milliárd forint bírságot kaptak tavaly az autósok. 2020-ban a közúti gyorshajtások száma 10 százalékkal, az ilyen címen kirótt bírságok összege pedig 2,2 milliárd forinttal csökkent, ám a kép nem feltétlenül pozitív. Jó hír viszont, hogy minden korábbinál megbízhatóbban működött a VÉDA-rendszer - írja a vezess.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
18.
09:31

Annyira sok a gyorshajtás Óbudán, hogy a rendőrök bekeményítenek

Annyira sok autóst csábítanak gyorshajtásra az óbudai utak, hogy a rendőrség fokozott ellenőrzésre készül - írják a police.hu-n.

Szerző(k): Szász Péter
10.
19.
17:13

Új, kötelező autós felszerelésről döntött az EU - elveszik a motorerőt a járművektől?

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy 2022-től minden új autóba be kell építeni valamilyen intelligens sebességszabályozó asszisztenst (ISA-t). Ám hogy ez pontosan mivel jár majd a hétköznapokban, azt annak ellenére is nehéz ma még megmondani, hogy a szabályokon évek óta dolgoznak - figyelmeztet a G7.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
16.
10:55

Kijózanító számok a gyorshajtásról - a megengedett sebesség betartása is büntethető

Mi a különbség a relatív lés az abszolút gyorshajtás között, mennyivel nagyobb kockázatot vállalnak a motorosok vagy éppen a gyalogosok - jogászok válaszoltak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
06.
19:24

Fokozott közúti ellenőrzés: a tuningolt autókat figyelik

Szabálytalanul átalakított gépkocsikat, a gyanú szerint kábítószert fogyasztó, balesetveszélyesen közlekedő járművezetőket szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Békéscsabán - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
04.
13:44

Hova lehet letenni a traffipaxot? - ezt mondja a jogász

Nincs olyan kötelezettsége a rendőrségnek, hogy a traffipaxot minden esetben jól látható helyre tegye, a sztrádák kivételek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
10:39

Ön elhiszi, hogy az emberek 60 százaléka 50-nel közlekedik lakott területen?

Tízből hat autós állítja, hogy betartja lakott területen belül az 50 kilométer per órás sebességhatárt - derül ki a K&H Bank felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
12.
03.
15:36

Elegük lett az embereknek - új szupertrafiipax érkezik a veszélyes útszakaszra

Ha sikeres lesz a tesztidőszak, új - a Véda rendszerrel kompatibilis - sebességmérő érkezik arra a ceglédi útszakaszra, ahol idén tavasszal elgázoltak két gyalogost. A vétkes sofőr jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt, de nem ő az egyetlen - a városban sok az embereket bosszantó és veszélyeztető száguldozó.

Szerző(k): Szász Péter