háború

05.
16.
21:17

Netanjahu: tovább folytatjuk a gázai hadműveletet

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a biztonsági kabinet vasárnapi ülése után bejelentette, hogy Izrael tovább folytatja a Gázai övezetet uraló iszlamista szervezetek, elsősorban a Hamász elleni Falak őrzője nevű hadműveletet - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
15.
14:48

Egyre több ártatlan áldozatot szed az izraeli konfliktus

Izrael tengeri naszádokról lőheti Gázát, romba dőlhetett egy mecset is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
13.
20:01

High-tech a sufni-tech ellen, posztmodern háború kezdődött

Az elmúlt másfél évtizedben Izrael vissza tudta verni a terrorista módszerekkel ellene indított támadásokat, ám az országra zúduló rakétaössztűz nyomán úgy tűnik, óriási technológiai fölénye ellenére nem sikerült megelőznie a nagyobb bajt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
10:23

A Kreml mégis 100 ezer katonát vont össze az ukrán határnál

Oroszország még mindig mintegy 100 ezer katonát állomásoztat az ukrán határ közelében és az elcsatolt Krímben - közölte kedden Ivan Bakanov, az ukrán állambiztonsági szolgálat (SBU) vezetője szerdán. Moszkva a hónap elején ígérte meg, hogy véget vet az általa hadgyakorlatnak nevezett csapatösszevonásnak, de a korábbi jelentések alapján nem történt semmi változás.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
23:07

Izraelben már polgárháborús viszonyok vannak

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió a szerda esti híradójában.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
22:17

Ismét rakétatűz volt Izraelben

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
08.
19:12

Kitörhet-e egy Kína-USA háború a következő években?

Amerikai katonai szakértők szerint Kína a következő fél-egy évtizedben elég erősnek érezheti magát katonailag ahhoz, hogy támadást indítson Tajvan elfoglalása érdekében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
29.
22:15

A NATO elkezdte a kivonulást Afganisztánból

A NATO megkezdte csapatai kivonását Afganisztánból - jelentette be az észak-atlanti katonai szövetség egyik illetékese csütörtökön.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
23.
19:09

A Közel-Keleten véget vetnének a tálib lázadókkal vívott vetélkedésnek

A török, az afgán és a pakisztáni külügyminiszter pénteken Isztambulban arra szólította fel az afgán béketárgyalások kapcsán a tálib lázadókat, hogy erősítsék meg elkötelezettségüket egy átfogó, és tárgyaláson alapuló konszenzus elérésében.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
21.
13:29

Ukrajna felkészül egy orosz támadásra, mozgósítják a tartalékosokat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a tartalékosokat mozgósítás bejelentése nélkül is behívják katonai szolgálatra - közölte szerdán hivatala a Reuters szerint. A lépésről azért döntöttek, mert a Donyec-medencében az orosz hadsereg jelentős csapatösszevonásba kezdett.

Szerző(k): Szabó Dániel