háziorvos

04.
30.
08:01

Fordulat az oltásokban, változik a stratégia

Többcsatornássá vált az oltási lehetőség, ami azzal jár, hogy az egyik csatornát szervező háziorvosok rengeteg felesleges munkát végeznek, ugyanis csak a telefonálás után derül ki, hogy akinek felajánlottak volna valamilyen vakcinát, az már máshogy kapott időpontot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
22:05

Pfizer-oltás: egyeseknek lemondták az időpontját, megszólalt a kormányhivatal

A 24.hu több budapesti olvasója is jelezte kedden, hogy bocsánatkérően, magyarázkodva hívta fel a háziorvosa azzal, hogy meglévő időpontja ellenére mégsem tudja beoltani, mert a fővárosi kormányhivataltól nem kaptak Pfizer-vakcinát. A hivatal ezzel szemben egész mást állít.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
20:15

Kínai vakcina: pénzjutalmat kapnak a háziorvosok, ha találnak bárkit, aki felvegye

Kedd reggel több budapesti háziorvostól érkezett jelzés a Telexhez, hogy oltási kampányt indítana a kormány a kínai Sinopharm-vakcinával. Hétfő délután kapták a levelet, amely szerint keddig fel kell mérniük, hány embert tudnak a praxisukban beoltani vagy oltópontra irányítani. A Sinopharm-oltásért már pénzt is felajánlottak ebben a hétfői levélben – a nem sokkal később érkezett, Pfizer-vakcinás oltásról szólóban ilyen ösztönző nem szerepel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
07.
16:35

Koronavírus: a gyerekek oltása nélkül nem lesz nyájimmunitás

Gyermekkorban eddig általában enyhe légúti tünetekkel, vagy tünetmentesen zajlott le a koronavírius-fertőzés és kevésbé volt valószínű, hogy kórházi kezelésre szoruljanak a betegek. A járvány további terjedéséhez azonban hozzájárulnak, a posztcovid tünetek őket is értintik, ráadásul nélkül a nyájimmunitás sem érhető el. A gyermekek Covid-19 elleni oltását illetően azonban a szakemberek véleménye korántsem egyértelmű és egybehangzó - hívja fel a figyelmet a Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE).

Szerző(k): Szepesi Anita