háztartás

05.
14.
16:05

Melyik a legjobb mosogatógép? Mutatjuk a legújabb tesztet

A mosogatógép sok háztartás megkerülhetetlen főszereplőjévé vált, ezért fontos, hogy a család igényeihez megfelelőt válasszunk és tartós darabot sikerüljön beszerezni. A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) most 56 újabb mosogatógép modellt tesztelt, így már összesen 266 terméket hasonlíthatunk össze vásárlás előtt, többek között tisztítási és szárítási hatékonyság, energiafogyasztás, felhasználói élmény és zajkibocsátás alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
12.
11:43

Roncsprogram indul a háztartási gépekre a szomszédban

Romániában indul a háztartási gépek cseréjének idei fordulója, amelyben az állami támogatásnak köszönhetően a lerobbant gépeket nagy kedvezménnyel számítják be az újak vásárlásába.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
07.
16:52

Sosem volt még ennyi pénzük a magyaroknak - mutatta ki az MNB

Jóformán minden értékpapírtípusból rekord mennyiséget halmozott fel a lakosság. Az állampapír maradt a legnépszerűbb befektetés, de a befektetési jegyek és a részvények állománya is történelmi csúcson van.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
10:35

Két hónap sincs már hátra a hitelmoratóriumból: ez vár a családokra

A GKI Gazdaságkutató Zrt. egy ezer fős, reprezentatív mintán végzett közvélemény-kutatásban vizsgálta a lakossági hitelmoratórium megszűntetésének hatásait a háztartásokra. A legkiszolgáltatottabb helyzetben a havi 150 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkező háztartások vannak, a hitelmoratórium megszűntetése után a törlesztés jövedelmük 72 százalék feletti részét emésztené fel.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
24.
13:35

Kiszórták a magyarok a régi háztartási gépeket

Nagy számban adtak túl a régi háztartási nagygépeken és hűtőszekrényeken a magyarok a járvány alatt – derül ki a MediaMarkt műszaki áruházlánc és az Inter-Metal Recycling Kft. adataiból.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
21.
13:17

Mindent eláraszt az e-hulladék

Nagyon sok régi háztartási nagygéptől és hűtőszekrényektől szabadultak meg a magyarok a járvány alatt: 2020-ban több mint harmadával több e-hulladék került a feldolgozóhoz, mint az előző évben. A leadott össztömeg közel kétharmada pedig hasznos anyagként vissza is került a gazdaságba.

Szerző(k): Molnár Csaba