híd

04.
14.
17:28

Újabb Duna-híd épülhet Budapesten

Az Aquincumi híd építésének előzetes vizsgálatait jelentette ba a Városháza; az már most szempont, hogy szó sem lehet városi autópálya igények kielégítéséről.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
07:08

Felkészültek a svédek az ezeréves ugrásra

A megújuló energia után, akár már holnap zöld lesz a hidrogén, de egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz is, hogy a vasból és acélból is legyen zöld. Nem a színe, hanem az eredete és az előállítása lesz a tradicionális gyártásúnál sokkal-sokkal környezetkímélőbb. És ha ez a mutatvány a svédeknek sikerül, ezzel tizedével lejjebb húzzák az egész ország szén-dioxid-kibocsátását is.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
11:20

Kiderült, mi vár a Mátrai Erőműre

A gázturbinás átépítést mellett a nagy hulladékégető megtartását, további napelemparokat, valamint egy hidrogéngazdasági egység megépítését ígérte a visontai szénerőmű vezetője egy interjúban.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
09:10

Riasztó jelentés készült Budapestről

Egy a Fővárosi Önkormányzatnak készült jelentés szerint borzasztóan rossz állapotban van a budapesti hidak és felüljárók túlnyomó többsége, fenntartásukra és felújításukra alig van pénz.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
02.
19:34

Még összejöhet az új hidegháború a régi szereposztással

Bár nagyot változott a világ a második világháború vége óta, kísértetiesek a párhuzamok az USA és szövetségesei, illetve az orosz-kínai páros szemben állása között. A történet vége a hidegháború ötletének felmelegítése lehet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
02.
13:45

Nagy volt a tolongás az Aquincumi híd tanulmánytervének a tenderén

Hét ajánlattevő közül a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítheti el az Aquincumi híd és a kapcsolódó közlekedési hálózat részletes megvalósíthatósági tanulmánytervét, nettó 143,7 millió forintért. A becsült ellenérték 185 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
03.
23.
12:18

Dollármilliókat ért az amerikai vasúton egy egyszerű elgondolás

Dízelről hidrogén üzemanyagot használóvá alakítanak át egy amerikai vontatómozdonyt, és azt vizsgálják, mindez rendszerszinten hogyan volna működtethető. Kaliforniai álom lehetne a pilotprojektből, ha rövid idő alatt sikerrel zárják.

Szerző(k): Szabó M. István