hús

05.
07.
13:57

Nébih: vége a madárinfluenza miatt elrendelt intézkedéseknek Hajdú-Bihar megyében

Áprilisban felbukkant egy telepen a madárinfulenza, de további megbetegedések híján most már kereskedelmi szállítások újraindításának kérdése vált aktuálissá.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
02.
16:56

Koronavírus: tíz napra leáll Oroszország

Folyamatos munkaszünetet rendeltek el május 1. és 10. között Oroszországban, hogy megszakítsák a járvány terjedésének láncolatát.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
14:37

Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

A Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
06:40

Hónapokon belül sokk érheti a lengyeleket

Sokkoló áremelkedés jöhet a lengyel baromfihúspiacon - figyelmeztettek a termelők, ám még az is lehet, hogy egyszerűen összeomlik a termék kínálata. A lengyeleknél a baromfihús a legnépszerűbb a húsok között

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
19.
11:55

Hamarosan sokkal drágább lesz a hús

Negyedével drágulhat a hús a takarmányárak emelkedése miatt, csak az a kérdés, hogyan hárítják át a termelők a kereskedőkre, azok meg a vevőkre a magasabb árakat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
14.
07:08

"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

Az egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
09.
13:32

Műhúsgyártó cég lép a tőzsdére Amerikában

Tőzsdére készül az amerikai műhúsgyártó cég, az Impossible Foods. Ezzel a növényi alapú húsok piaca Amerikában 10 milliárd dollárra nőhet - olvasható a forbes.hu-n.

Szerző(k): K. Kiss Gergely