húsipar

05.
23.
13:31

Mit ehetünk hús helyett, ha védeni akarjuk a bolygót és az egészségünket?

Elképzelhető, hogy a jövőben hús helyett egyre inkább más fehérjeforrások után kell néznünk a Föld növekvő népességének ellátására, a fenntarthatóság, vagy egészségünk fenntartása érdekében. De mik is ezek a húspótlók, alternatív fehérjeforrások, hol találkozhatunk velük, meg tudjuk-e már ezeket vásárolni? Vajon hogyan tudjuk védeni bolygónkat, egészségünket a mindennapi ételeink választása során? - veszi sorra a tudatosan táplálkozókat foglalkoztató aktuális kérdéseket az Ételt csak okosan oldal.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
18.
17:06

Ötmilliárd forintos tőkeemelés a Kométánál

Befektet a Kometa 99' Zrt.-be az MFB Invest Zrt. és a horvát Zito-csoport, a lépés 5,1 milliárd forintos tőkeemelést tesz lehetővé a húsipari vállalatnál - jelentette be Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezetője. A két új befektető kisebbségi tulajdonos lesz, a cég többségi tulajdona továbbra is az olasz Pedranzini és Ruffini családé.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
12:44

Egyedülálló üzemet épített a Kométa

Évi 8 ezer tonna vágóhídi mellékterméket fog feldolgozni a Kométa húsipari cég új üzeme.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
17.
07:08

Vereséget szenvedtünk a saját polcainkon, de nem kell ebbe belenyugodni

Miért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
13:57

Nébih: vége a madárinfluenza miatt elrendelt intézkedéseknek Hajdú-Bihar megyében

Áprilisban felbukkant egy telepen a madárinfulenza, de további megbetegedések híján most már kereskedelmi szállítások újraindításának kérdése vált aktuálissá.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
29.
14:37

Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

A Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
07:08

"Nem tudjuk, hogyan képes egy multi ilyen olcsón adni a tejterméket, míg az alapanyagár nyugaton magasabb"

Az egész világon árrobbanást tapasztalni a termény-, és takarmánypiacon, de vajon mikor és milyen mértékben gyűrűzhet be a drágulás az üzletekbe? Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója arról is beszélt lapunknak, hogy kik lehetnek a jelenlegi nehéz helyzet túlélői, illetve, hogy miért szorult vissza a magyar termékek aránya a nagy kereskedelmi láncok polcain. Interjúnk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
19.
06:40

Szereti a sonkát? Rossz hírt közöltek húsvétra

Hamarosan itt a húsvét, a sonka ára emelkedik. Az ágazati szakemberek szerint nem 1-2 százalékról van szó, hanem ennél nagyobb mértékű áremelés várható. Idén eddig a tavalyi hasonló időszakhoz képest átlagosan 10-15 százalékkal drágultak a füstölt hústermékek - írja a Népszava.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
08.
10:17

Tovább drágul a hús- és a tejtermék

A takarmányok világszerte tapasztalható 30-50 százalékos drágulása miatt hamarosan a hús- és tejtermékek fogyasztói ára is fokozatos emelkedésbe kezdhet az ágazat szereplői szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
19.
16:55

Osztrák húsipari beruházást támogat a kormány

A kormány tavaly tavasszal elindított beruházásösztönzési programja keretében 1430 beruházás jött létre vagy kezdődött el 2020-ban Magyarországon - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tamási-Hús Kft. kapacitásbővítő beruházását bejelentő sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita