hőségriadó

06.
26.
09:55

Vörösen villog a riadólámpa: beköszöntött a földi pokol

A pokol közeledik - jellemezte egy spanyol meteorológus a Nyugat-Európába érkező hőhullámot, a francia hatóságokat ugyanakkor azzal vádolják, hogy túlzásba viszik a lakosság riogatását az időjárási figyelmeztetésekkel. A női focivébé meccseit hűtési szünetekkel szakíthatják meg.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
23.
18:13

Perzselő kánikula tör Párizsra

Franciaország egész területén intenzív rekordmelegre kell számítani a jövő héten: hétfőtől kezdve egy héten át a hőmérő higanyszála az ország legnagyobb részén napközben 35 és 40 fok közé emelkedik, és helyenként meg is haladja majd azt a francia meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
19.
15:24

Szörnyű időt jósolnak jövő hétre egész Közép- és Nyugat-Európára

Nagyon erős hőmérséklet-emelkedést jósol a Severe Weather jövő hétfőtől Európa nagy részére. A délutáni csúcshőmérséklet egyes régiókban elérheti a 40 fokot is.

Szerző(k): Szász Péter
06.
16.
11:56

Szakszervezet: 33 fokban dolgoztat az esztergomi Suzuki (Frissített: reagált a cég)

A hőségriadót figyelmen kívül hagyva dolgoztatják az esztergomi Suzuki-gyár munkavállalóit - írja a Mérce a E.S. Autóipari Szakszervezetre hivatkozva. A Magyar Suzuki Zrt. cáfolja a szakszervezet állításait.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
13:57

Időjárás: zivatarok miatt adott ki riasztást az OMSZ

A hőség miatt az egész országra másodfokú riasztást adtak ki korábban. Szombat délután azonban a keleti megyékben hirtelen lecsapó zivatarokra figyelmeztetnek. Vasárnap jégeső jöhet.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
19:28

Hőségriadót fújt az OMSZ - az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki

A hőség veszélye miatt szombatra is az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
12.
14:47

Autósok, figyelem: itt várhatók dugók az utakon!

A szerdától vasárnapig tartó hőségriasztás alatt is folytatja az országos közutakon zajló munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A napokban zajló felújítási munkálatok miatt elsősorban a gyorsforgalmi utakon várható torlódás, ezért a Magyar Közút minden közlekedőt arra figyelmeztet, hogy indulás előtt az időjárásnak megfelelően készüljön fel a hosszabb menetidőre - közölte a cég.

Szerző(k): Domokos László
06.
12.
11:41

Hőségriadó: ásványvizet oszt az utasoknak a MÁV-Start

Déltől egészen a hőségriasztás végéig ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
12.
07:15

Életbe lépett a hőségriadó - mutatjuk, mire figyeljen

Ma, szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben - írja az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
19.
07:43

Hőségriadók nélkül is özönlöttek a fővárosi strandokra

Bő 1,2 millióan váltottak jegyet főszezonban a budapesti fürdőkbe, ami azt jelzi, hogy az esős, hideg június ellenére sem tört meg az évek óta tartó folyamatos forgalomnövekedés - írja a Világgazdaság szerdai száma Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója tájékoztatása alapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely