hadgyakorlat

08.
13.
14:23

Még korszerűbb lesz az izraeli légvédelmi rendszer

Sikeresen tesztelték az amerikai együttműködésben fejlesztett és korszerűsített Nyíl-2 légvédelmi rakéta-rendszert Izraelben - írja az MTI a ynet nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
02.
04.
17:46

Lavrov szerint a NATO feszültséget kelt - Moszkva is lépni fog

Oroszországot nagyon aggasztja az erőteljes amerikai katona részvétellel megtartandó Defender Europe 2020 hadgyakorlat, amelyre azonban úgy fog reagálni, hogy ne teremtsen fölösleges kockázatokat - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylapnak.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
09.
22:30

Az USA az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában

Az Egyesült Államok az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában - jelentette be washingtoni sajtókonferenciáján Christopher Cavoli altábornagy, az Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi haderejének parancsnoka az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
18.
06:21

Putyin aktivizálta atomfegyveres alakulatait

Vlagyimir Putyin elnök vezényletével tartott hadgyakorlatot csütörtökön az orosz fegyveres erők nukleáris triádja - írja az MTI.

Szerző(k): Napi.hu
10.
02.
22:57

Csütörtöktől katonai konvojokba futhat az utakon - legyen óvatos!

Katonai konvojokra, fokozott járműmozgásra kell számítani az ország főútjain, autópályáin csütörtöktől szombatig - tájékoztatta a honvédelmi tárca szerdán az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
20:55

Közös hadgyakorlatot tart Szerbia, Oroszország és Fehéroroszország

Szláv testvériség 2019 fedőnévvel közös hadgyakorlatot kezdett Szerbia, Oroszország és Fehéroroszország a Belgrádhoz közeli Pancsován szombaton - közölte a szerb védelmi minisztérium az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
07.
09:48

Háborús nyárra készülnek

Elkezdődtek a nyári hadgyakorlatok, amelyekben Magyarországon négyezer katona vesz részt 700-800 technikai eszköz és több mint negyven helikopter támogatásával - mondta Sándor Zsolt, a Magyar Honvédség dandártábornoka az M1-en.

Szerző(k): Domokos László
05.
07.
06:20

Rengeteg magyar és külföldi katona gyakorlatozik hazánkban

Nagyszabású nemzetközi hadgyakorlatot tartanak a hétvégétől Magyarországon és öt délkelet-európai országban - írta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mesterházy Attila MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszára hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
06.
09:45

Ne lepődjön meg, ha nagy készültséget talál az autópályákon

Külföldi katasztrófavédelmi csapatok haladnak át az országon a hétvégén Szerbia felé, emiatt több autópálya és autóút forgalma is lelassulhat; a rendőrség fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
09.
30.
17:18

Fokozódik a helyzet Szerbiában

Közös, orosz-szerb személyzetű MiG-29-es vadászgépek és Mi-8-as helikopterek tartanak hadgyakorlatot Szerbiában október 1. és 5. között - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Szerző(k): Domokos Erika