hadsereg

05.
18.
13:57

Orbán Viktor a Rheinmetall német védelmi ipari cégcsoport elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall AG autó- és védelmi ipari cégcsoport elnökét, akivel az újgenerációs Lynx gyalogsági harcjárművek magyarországi gyártásáról, a hadiipari kutatás-fejlesztésről valamint Magyarország védelmi és gazdasági megerősítéséről tárgyaltak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
13:29

Gázai konfliktus: az izraeli hadsereg egyelőre nem foglalkozik a tűzszünettel

Nem tárgyalnak még tűzszünetről a szemben álló felek a gázai-izraeli rakétaháború kilencedik napján sem - jelentette a katonai rádió kedden délelőtt az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
16.
11:00

Az izraeli légierő mintegy száz rakétát lőtt ki az éjjel gázai célpontokra

Az izraeli légierő mintegy száz rakétát lőtt ki vasárnapra virradóan a palesztin szélsőséges iszlamista terrorszervezetek gázai övezeti célpontjaira, köztük a Hamász politikai vezetőjének és az ő testvérének a házára - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
13.
10:23

A Kreml mégis 100 ezer katonát vont össze az ukrán határnál

Oroszország még mindig mintegy 100 ezer katonát állomásoztat az ukrán határ közelében és az elcsatolt Krímben - közölte kedden Ivan Bakanov, az ukrán állambiztonsági szolgálat (SBU) vezetője szerdán. Moszkva a hónap elején ígérte meg, hogy véget vet az általa hadgyakorlatnak nevezett csapatösszevonásnak, de a korábbi jelentések alapján nem történt semmi változás.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
21:00

A Hamász rakétaesőt zúdított Tel-Avivra és Izrael központi részére

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael központi részére kedd este.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
07:08

Új teória arra, mi Putyin rafinált, de grandiózus terve

Az elemzők többsége úgy véli, az orosz hadsereg kardcsörtetése Ukrajna határai mentén idén áprilisban azt jelezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő középtávon kész katonai erővel Oroszországhoz csatolni Ukrajnát, ahogy azt a Krím félszigettel 2014-ben tette. Egy elemzés ennél sokkal körmönfontabb tervet vázol fel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
19:12

Kitörhet-e egy Kína-USA háború a következő években?

Amerikai katonai szakértők szerint Kína a következő fél-egy évtizedben elég erősnek érezheti magát katonailag ahhoz, hogy támadást indítson Tajvan elfoglalása érdekében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
17:42

Ruandai népirtás: várhatóan nem vonják felelősségre a francia hadsereget

A francia hadseregnek várhatóan nem kell bíróság előtt felelnie az 1994-es ruandai népirtásért, miután a párizsi ügyészség hétfőn indítványozta a hadsereg elleni vizsgálat vádemelés nélküli lezárását.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
29.
06:20

Vészjósló terveket szövögetnek a magyar határ mentén

Úgy tűnik, a szerb kormány komolyan fontolgatja a sorkatonaság visszaállítását, miközben tovább folytatják a fegyverbeszerzéseket is. Folyik a közvélemény megpuhítása.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
23.
12:30

A szlovák elnök visszaparancsolta a katonákat a laktanyába

Aki a budapesti Gellérthegyen találkozott már feleslegesen ott járőröző gépfegyveres katonával, az értékelni tudja a szlovák államfő asszony gesztusát, aki - a hadsereg főparancsnokaként - visszavezényelte a járvány kezelésében részt vevő katonákat a laktanyáikba.

Szerző(k): Barabás Júlia