hadsereg

05.
20.
13:59

Újabb hírek érkeztek Putyin egészségi állapotáról

Vlagyimir Putyin súlyosan beteg, s jelenleg éjjel-nappal orvosi ellátásra szorul - állítja Christopher Steele egykori kém, aki a brit titkosszolgálat orosz alegységének vezetője volt. Eközben a Kremlben egyre nagyobb káoszt okoz az orosz elnök egészségi állapotának megromlása - írja a Mirror.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
19.
22:30

Az oroszok ágyúznak Donyecben, az Azov-parancsnokság még az Azovsztalban van

Az orosz erők a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében lévő Szeverodoneck várost lőtték csütörtökön, aminek következtében az előzetes információk szerint 12 helyi lakos vesztette életét és több mint negyven sebesült meg - közölte az MTI szerint Szerhij Hajdaj, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Az Azov ezred parancsnoksága változatlanul a mariupoli Azovsztal üzemben van.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
21:14

Magyar katonák is tagjai a NATO romániai harccsoportjának

A NATO romániai harccsoportját (Battle Group Forward Presence - BGFP) azoknak a többnemzetiségű szövetséges csapatoknak az átminősítésével alakítják meg május folyamán, amelyeket a Reagáló Erők részeként vezényeltek Romániába - közölte csütörtökön MTI tudósítója szerint a bukaresti védelmi minisztérium.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
09:26

Folytatódik a szenvedés az orosz oldalon is

Folytatódnak a tüzérségi csapások az orosz-ukrán határ orosz oldalán lévő célpontok ellen, amiért senki sem vállalja a felelősséget. Korábban egy orosz civil is életet vesztette az egyik támadásban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
21:58

Menekítik az ukrán katonákat az Azovsztalból, nem tud jobb megoldást a védelmi minisztérium

A mostaninál nem létezik jobb megoldás az ukrán katonák kimentésére a Donyeck megyei Mariupolban az orosz hadsereg által körbezárt Azovsztal acélipari gyár területéről - jelentette ki Anna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
19:51

Ha az EU-n múlik, Ukrajna nem fogy ki a katonai felszerelésekből

Az Európai Unió nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kifogyjon katonai felszerelésekből, fontos, hogy Kijev "megvédhesse magát az orosz agresszióval szemben" - jelentette ki az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben, az EU-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően kedden.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
17:01

Váratlanul megszakadtak az ukrán-orosz béketárgyalások

A hvg.hu szemléje szerint úgy tudni, Ukrajna lépett vissza, mert nem találta megfelelőnek az oroszok olvasatát a háborús eseményekről.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
10:15

Putyin dühös, kezébe vette a dolgokat

Egy magát meg nem nevező amerikai forrás szerint Vlagyimir Putyin orosz államfő és Valerij Geraszimov, az orosz hadsereg főparancsnoka immáron napi szinten belefolyik az alsóbb szintű döntésekbe. Eközben folyik a gigantikus méretű Azovsztal acélműben rekedt ukrán katonák kimentése.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
18:44

Felőrlő szakaszába érkezett a háború

Bár az ukrán hadsereg csapatainak Harkivtól keletre sikerült a határon túlra visszaszorítani az orosz betolakodókat, a donbaszi fronton egész pályás orosz letámadás kezdődhet, ráadásul a fehérorosz hadsereg közvetve bekapcsolódott a háborúba. Az orosz veszteségekről megdöbbentő becsléseket adnak nyugati szakértők.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
15.
19:16

A törökök nem állíthatják meg a NATO bővítését, üzent Stoltenberg

Törökország fenntartásai ellenére sem számítanak késedelemre Finnország és Svédország várható NATO-csatlakozásában - jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az észak-atlanti szövetség külügyminiszteri tanácskozásán Berlinben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely