hal

09.
20.
16:26

Megalakult az alkalmazott kutatásokat támogató hálózat

Az alapító okirat aláírásával 2021. szeptember 20-án létrejött a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat. A hálózat az induláskor kutatás-fejlesztési és vállalkozási tevékenységük összehangolásával fokozhatja négy állami érdekeltségű intézmény piaci bevételtermelő képességét - közölte az innovációs tárca.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
15:59

Koronavírus: elhalasztják a könyvfesztivált, mert nem vállalható egy beltéri rendezvény egészségügyi következménye

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöksége (MKKE) a jelenleg növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését elhalasztja.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
19.
17:42

Galambos Lajos felszámol mindent, kiárusítja a javait

Galambos Lajos reméli, hogy másodfokon a bíróság korrigálni fogja az elsőfokú bíróság ítéletét, amelyben 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték közműcsalás miatt. A zenész és üzletember az Index podcast műsorában beszélt arról is, hogy hatvan évesen átértékelte az életét, felszámol mindent, kiárusítja a javait, a boldogasszonypusztai birtokát sem érzi már olyannak, amilyennek megálmodta.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
19.
12:14

Európa-szerte kirívóan rosszak a magyar rákhalálozási mutatók

Kiugróan rossz eredménnyel szerepel Magyarország a rákhalálozást többféle listába gyűjtő uniós statisztikai évkönyvben. Régiós összehasonlításban kiderül, hogy az összes vizsgált (több száz) NUTS2 régió közül Közép-Dunántúlon a legmagasabb a halálozási ráta: 364 fő volt 100 ezer lakosra vetítve - idézi az Eurostat tegnap megjelent regionális évkönyvének adatait a Portfolio.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
19.
10:30

Meghalt Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz korábbi ügyvezetője

Meghalt Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel - idézi a Mazsihisz hírét az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
19.
08:16

Koronavírus: friss adatok érkeztek

A világon 228 119 119 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 685 253 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
18.
16:34

Koronavírus: Bosznia-Hercegovina vezeti a halálozási statisztikák listáját Európában

Európában az egymillió lakosra jutó, koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma Bosznia-Hercegovinában a legmagasabb, a nyugat-balkáni országban ugyanis egymillió lakosra 3 134 haláleset jut - közölte szombaton a Klix.ba szarajevói hírportál.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
18.
12:31

Aránytalanul sokan halnak meg a munkájuk miatt

Csaknem kétmillióan halnak meg évente a munkájukkal kapcsolatos betegségek vagy sérülések miatt - olvasható egy pénteken megjelent ENSZ-jelentésben.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
18.
08:49

Meghalt Abdel-Azíz Buteflika

A volt algériai elnök, Abdel-Azíz Buteflika 84 évesen halt meg.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
17.
12:49

Az országos rendőrfőkapitányhoz fordult az orvoskamara a bilincsben elvitt orvosok miatt

Tekintsenek el a feleslegesen megalázó és megszégyenítő intézkedések alkalmazásától, kéri az orvoskamara az országos rendőrfőkapitányhoz írt levelében, melyben azt is megjegyzik, hogy miután a hálapénz adása és elfogadása egyaránt bűncselekmény, ennek tudatosítása érdekében a vesztegetői oldal elleni fellépés is kapjon nyilvánosságot.

Szerző(k): Szepesi Anita