hangulatindex

04.
30.
17:31

Váratlan adat érkezett az USA-ból

A vártnál nagyobb mértékű havi növekedéssel egy éve a legmagasabbra emelkedett áprilisban a Michigan egyetem fogyasztói hangulatindexe.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
21.
11:49

Az év eleji nagy károk után senki sem mer az összeomlásra játszani

Hiába elképesztően drágák a részvények, már nem nagyon akad olyan, aki az áresésre merne játszani a tőzsdén. A profi befektetők az év elején megégették magukat egy-két esetben, s most még olyanok is részvényt vásárolnak, akik egyébként nem szoktak. Persze ez rosszat is jelenthet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
11:51

Még egy dolog jött, amitől jobban félnek a Covid-válságnál

A kötvénypiaci viharok, az emelkedő infláció mellett még áprilisra újabb olyan dolog került a befektetők látómezejébe, amitől jobban tartanak már, mint a koronavírus-járványtól. Ez pedig az esetlegesen növekvő adók - derül ki a Bank of America friss alapkezelői felméréséből. Brutálisan jó hangulat uralkodik a tőzsdéken.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
13.
13:28

A várakozásokkal ellentétben csökkent a ZEW hangulatindexe

Áprilisra vonatkozóan a várt növekedés helyett csökkent a ZEW gazdaságkutató intézet németországi és euróövezeti befektetői hangulatindexe, abszolút értékben azonban a csökkenéssel együtt is magas, a konjunkturális kilátásokkal szemben erős bizakodást tükröző szinten áll - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
13:38

Javult az európai üzleti hangulatindex

Áprilisban 2018 augusztusa óta a legmagasabbra emelkedett az üzleti hangulatindex az euróövezetben a Sentix gazdaságkutató intézet felmérésének kedden publikált eredménye alapján.

Szerző(k): Szász Péter