határ

05.
06.
14:01

Több tételt kivonnak a Telviran krémből

A herpeszvírus kezelésére használt Telviran 50 mg/g krém több tételét kivonja a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, mivel szavatossági problémákat tártak fel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
22:32

Horvátországba utazna? Fontos változást közöltek

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen - olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
06:24

Hamarosan már a határon túli magyarokat olthatják?

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök ígérte meg, ha a regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akkor a világ magyarjainak oltása kezdődhet meg. Május közepére ez várhatóan meg is történik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
15:49

Elkezdődött a pénzügyi világ nagy szakítása

Az év végével elkezdik megszüntetni a világ egyik legfontosabb kamatmutatójának, a Libornak a közlését, így a globális pénzügyi világnak valamilyen új iránytűt kell találnia. Egyértelmű utód nincsen, megy a versenyfutás.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
27.
07:08

Úgy veszik az uránt, mintha nem lett volna Fukusima

Az uránbányászati cégek úgy vásárolják a nehézfémet, mint még soha, ami annak a jele, hogy a nukleáris üzemanyag piaca egy évtizedes szünet után kezd felforrósodni. Sok szempontból leáldozott az atomerőműveknek az elmúlt időszakban, de a piacon azt várják, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem visszahozza a nukleáris energiát a versenybe.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
14:21

Sojgu visszarendelte az orosz hadsereget a déli és a nyugati határról

Elértnek nyilvánította a hadgyakorlat céljait, és elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés pénteki leállítását csütörtökön Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
21:33

Két új román-magyar közúti átkelő nyílhat

A román kormány szerdai ülésén memorandumban hagyta jóvá kétoldalú megállapodás megkötését a magyar kormánnyal két új közúti határátkelőhely megnyitásáról, Kisvarjaspuszta (Variasu) és Dombegyház, illetve Ottlaka (Graniceri) és Elek között - írja az MTI romániai tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
09:15

Új sztráda és határállomás épülhet Magyarországon

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az M3 autópályától az országhatárig tartó M49 autóút és Szatmárnémetiig vezető folytatása megvalósításáról szóló magyar-román megállapodás kihirdetéséhez kéri az országgyűlés egyetértését. Az előkészítés alatt álló fejlesztéssel már a harmadik gyorsforgalmi kapcsolat épülhet ki a szomszédos ország irányába - írja közleményében az ITM.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
19.
17:31

Orosz-ukrán konfliktus: fokozódik a feszültség

A feszültség egyre fokozódik az ukrán-orosz határon, jelenleg 150 ezer orosz katona van a térségben - hangoztatta Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői tanácskozását követő sajtókonferencián az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
12:24

Gépjárműadó befizetése: segítséget ad a NAV

Főszabály szerint 2021. április 15-éig kell megfizetni a gépjárműadó első részletét. Viszont van, hogy ez a határidő kitolódik, ha valaki nem kapja meg a határozatot. Ezt a kérdéskört tisztázta most a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szerző(k): Szabó Dániel