higiénia

04.
21.
13:05

A Nébih a nyitásra készülő vendéglátósokhoz fordul

Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
17.
09:44

Undorító, omló és rohadó ételszállítós cégre csapott le a Nébih

Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti vendéglátó-ipari egység tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Romlott élelmiszereket, mocskos gépeket, omló vakolatot találtak.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
15.
15:56

Járvány - tíz tonna papír ment jótékony célra

Két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda-Papír Kft., hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot, amelynek fogyasztása jelentősen megugrott ezekből a termékekből - jelentette be a cég, amely ezen túl is tett vállalásokat a szervezeteknek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
14.
07:42

Teljesen más lesz már munkába járni Magyarországon is

Nem tér vissza egyelőre az élet a normális kerékvágásba a járvány miatt, hiába van az lecsengőben. Ha el is múlik, a higiénia szerves része lesz minden munkahely életének, de az otthoni munkavégzés jól vizsgázott, így az várható, hogy csökken majd a betegállományban töltött napok száma. Aki csak kicsit lesz rosszul, otthonról dolgozik majd.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
12.
15:44

Keményvaluta lett a WC-papír

Itthon és külföldön egyaránt tapasztalható felvásárlási hullám egyik célpontja márciusban a toalettpapír lett, amelyből nem tudnak eleget gyártani. A megnövekedett igények azóta sem csökkentek, tartós keresletnövekedésre kell számítani.

Szerző(k): Szakonyi Péter
12.
02.
15:05

Meglepő dolog derült ki a kézszárításról

A gyakori kézmosás mellett az sem elhanyagolható, hogyan szárítjuk meg a kezünket - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
11.
09.
15:43

Gazdagok, mégis csökkentik a menstruációs szegénységet

A német parlament megszavazta a női higiéniai termékek áfacsökkentését - írja a Mérce a CNN nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
08.
08.
20:02

Nébih: higiéniai problémák vannak a vendéglátásban

Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza, a szakemberek 1,4 millió forint értékben, mintegy 7 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A múlt év hasonló időszakához képest emelkedett a lejárt és a nem nyomon követhető tételek aránya - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
18.
13:08

Hamarosan eldől, lesz-e kedvezményes tamponadó

Tárgysorozatba vették a törvényjavaslatot, így az országgyűlésben szavazhatnak róla.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
09.
13:44

Kedvezményes tamponadó bevezetését javasolják Magyarországon

Nemcsak a szegény, de a fejlett országokban is egyre inkább jelenlévő jelenség az úgynevezett menstruációs szegénység, vagyis amikor a társadalom széles rétegei nem engedhetik meg maguknak az intim higiéniai termékvásárlását. Adócsökkentést javasol a kormánynak az LMP.

Szerző(k): Szabó Dániel