home_office

05.
24.
14:44

A dolgozók ötöde szinte azonnal lelépne, ha máshol több pénzt kaphat

Világszerte minden ötödik dolgozó valószínűleg munkahelyet vált a következő 12 hónapban. Több mint egyharmaduk tervezi, hogy fizetésemelést kér, az anyagi elismerés mellett azonban a munkahelyi kiteljesedést is ugyanolyan fontosnak tartják. A képzett munkavállalók nagyobb valószínűséggel kérnek előléptetést és fizetésemelést. A magyarországi hazai munkavállalók mindössze 33 százaléka elégedett a munkájával, míg globális szinten ez az arány 71 százalék.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
19.
09:39

Egyre jobban bejön a távmunka, csakhogy emiatt új feszültségek keletkeznek

A pandémia okozta változások, a munkaerőhiány és a dolgozók megtartása egyaránt erősíti a távmunka különböző formáit. A KPMG által globálisan megkérdezett vállalatok csaknem 90 százaléka mérlegeli a távmunka bevezetését.

Szerző(k): Domokos László
05.
16.
12:43

Ez az igazi: home office-ban is lehet utazási költségtérítést kapni

A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is. Kérdés, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni bármilyen költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
09.
07:06

Hatékony a távmunka, tesztelik a négynapos munkahetet is

A koronavírus-járvány miatti lezárások és karanténkötelezettség nyomán az elmúlt két évben nagymértékben nőtt az otthonról és a hibrid munkarendben dolgozók száma. A pandémia intenzitásának csökkenése ellenére sok munkaadó állandósítja a hibrid munkavégzést, amely a kutatók szerint ideális a dolgozók hatékonysága szempontjából. Erről nyilatkozta a magyar munkáltatók és munkavállalók is.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
07.
15:20

Egyre vonzóbb a home office lehetősége, sokan inkább felmondanak érte

Miután a cégek és a dolgozók is megtapasztalták, hogyan tudnak a lehető leghatékonyabban működni a home office és a hibrid munkavégzés keretei között, mostanra már a távmunka egyes formáinak lehetősége jelentős arányban alapvető igénnyé vált a munkavállalók részéről.

Szerző(k): Domokos László
05.
02.
18:22

Tömegek mondanak fel a magyar munkahelyeken, ilyet a járvány előtt sem láttunk

Újra a járvány előtti szinten, 32 százalék volt az átlagos fluktuáció Magyarországon 2021-ben. Amellett, hogy mélyült, kiszélesedett és a fehérgalléros dolgozók között is nagymértékben emelkedett az elvándorlás – derül ki a HR-Evolution Kft. országos fluktuációkutatásából. Szakértői prognózis szerint idén várhatóan tovább nő a fluktuáció mértéke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
14:19

A dolgozók már inkább felmondanak, ha nem jön a home office

Nemzetközi szinten a dolgozók kétharmada fontolgatja, hogy felmond, ha legalább néhány napra nem maradhat home office-ban egy munkahéten. Magyarországon a fiatalok nem is vállalnak el olyan állásokat, ahol nincs hibrid munkavégzés.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
28.
16:39

Egyre kevésbé tudnak úrrá lenni a cégek a munkaerőhiányon

Egyre égetőbb kérdés a vállalatok számára munkaerőhiány. A cégeknek idén mindent meg kell tenniük azért, hogy a feszült munkaerőpiaci helyzetben sikeresen bevonzzák és megtartsák a dolgozókat.

Szerző(k): Molnár Csaba