horvát

05.
17.
14:30

Újabb nyitási forduló a horvátoknál: június 1-től jöhetnek a koncertek is

Horvátországban két hét múlva, kedvező esetben enyhíthetnek a korlátozásokon, és engedélyezhetik az éttermek, valamint a kávézók számára a beltéri kiszolgálást, kinyithatnak a klubok, lehet esküvőket és koncerteket szervezni olyan vendégek számára, akik rendelkeznek digitális zöldigazolvánnyal - írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
15.
22:36

Horvátországban megvan az egymillió beoltott

Megvan az egymillió beoltott Horvátországban - közölte Twitter-oldalán Andrej Plenkovic kormányfő szombaton.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
15.
09:25

Gyenge földrengés volt Horvátországban

Viszonylag enyhe, 2,5-ös erősségű földrengés rázta meg pénteken Horvátország középső részeit.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
14:54

Koronavírus: meglepetést okozott a horvátországi bejelentés

Horvátország szombattól május 31-ig meghosszabbította az érvényben lévő országos járványügyi intézkedéseket - derült ki a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján. A vendéglátósok arra számítottak, hogy néhány megyében, ahol azt a járványhelyzet megengedi, engedélyezni fogják a beltéri kiszolgálást.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
14:46

Szlovénia is kinyit hétfőtől

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon: a középiskolák és az egyetemek teljesen jelenléti oktatásra állnak át, megemelik a rendezvényeken résztvevők maximális létszámát és meghosszabbítják a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét - derült ki a válságkabinet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
10:50

Horvátországi iskolát és templomot építtet a magyar kormány

A horvátországi földrengés következtében megrongálódott petrinjai I. számú általános iskola és žažinai Szt. Miklós és Vitus templom helyett új iskola és templom építésére adott közel milliárd 9,5 forintot a magyar kormány.

Szerző(k): Németh Géza
05.
10.
13:43

Koronavírus: Szlovénia enyhít

Szlovéniában hétfőtől ismét enyhítették a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt korlátozásokat, kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei és szállodák is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
16:16

Horvátországban már minden negyedik ember megkapta az első védőoltást

Horvátországban már minden negyedik ember megkapta az első védőoltást a koronavírus ellen - közölte az ország közegészségügyi intézete (HZJZ) vasárnap. Szombaton rekordszámú, 53 ezer 059 adag oltóanyagok használtak fel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
05.
19:12

Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással

Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
02.
22:32

Horvátországba utazna? Fontos változást közöltek

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen - olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Szerző(k): Domokos Erika