hr

04.
16.
15:24

A vezetői szerepet is átformálta a világjárvány

Mesterséges intelligenciával üzemelő coach-ok jönnek, krízisálló gondolkodásmódok mennek, ami viszont nem változott, az a vezető szerepe és jelentősége a szervezetben. Minden korábbinál fontosabbá vált egy közös vezetői nyelv kialakítása és aktív használata a szervezetekben – állapították meg a Milton Friedman Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) közös konferenciasorozatának legutóbbi rendezvényén az előadók.

Szerző(k): Napi.hu
04.
06.
12:58

A magyar munkavállalók 70 százalékának nehéz volt az elmúlt 13 hónap

A magyar munkavállalók 29 százalékának nem okozott nehézséget a 2020 márciusa óta tartó időszak, 37 százaléka "hullámvasútként" élte meg jobb és rosszabb időszakokkal, míg csaknem 32 százalék szerint "nagyon nehéz év volt" - közölte a HR Portál kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
15:07

Tapasztalt nagyvállalati vezetővel erősít a BKK

Szarka Zsolt személyében új vezérigazgató-helyettes kezdi el munkáját a Budapesti Közlekedési Központban. A szakember 2021. április 1-jétől látja el feladatait a közlekedésszervező társaságnál - adta hírül a cég.

Szerző(k): Szász Péter
03.
23.
10:16

MNB: nem szabhatnak díjat az adóslistás adatok kiadásáért a bankok

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s nem számíthat fel díjat, költséget annak kiadásáért - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
19.
10:36

Banki adóslista: hiányos adatokat adott át az ING

Az MNB 12 millió forint bírságot szabott ki az ING Bank fióktelepére a Központi Hitelinformációs Rendszer felé történő adatátadás kapcsán feltárt hiányosságok miatt. A jegybank határidők kitűzésével intézkedések megtételére kötelezte a fióktelepet a hiányosságok megszüntetésére.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
11.
16:05

Akcióba lép az Európai Központi Bank Christine Lagarde szerint

Az év elejéhez képest felgyorsul az Európai Központi Bank gazdaságtámogató intézkedéseinek tempója. Az EKB nem változtatott a kamatfeltéteken, viszont Christine Lagarde elnök finom váltásokat is belengetett a kormányzótanács márciusi kamatdöntését követően. A cél a „kedvező finanszírozási feltételek” fenntartása, minden eszközzel.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
04.
20:53

Kamatemelésről döntöttek Ukrajnában

Csütörtökön az ukrán központi bank 6,5 százalékra emelte az alapkamatot a 2020. június közepe óta érvényes 6 százalékról - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
08.
22:21

Akár már idén megindulhat a növekedés az európai gazdaságban, megszólalt Lagarde

Mihamarabb végre kell hajtani a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk helyreállítását célzó európai uniós pénzügyi csomagot, az újraindítási alap tervszerű végrehajtása ugyanis akár már ebben az évben növekedési pályára állíthatja az európai gazdaságot - jelentette ki Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke Brüsszelben hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
21.
16:22

Christine Lagarde mindenre nyitott az eurozóna megsegítésében

Nem lehet elzárni a pénzcsapokat, az Európai Központi Bank továbbra is fenntartja a kirívóan támogató politikáját, amivel pénzhez igyekszik juttatni az eurozóna gazdaságait. Christine Lagarde elnök megerősítette, hogy minden eszközzel minden szükséges lépést hajlandóak megtenni, különösen mert egyáltalán nem látszik még a járvány vége.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
17.
17:47

Létrejött a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalata

Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) és a francia PSA autóipari konszern egyesülésével a világ negyedik legnagyobb járműipari vállalata alakult meg a hétvégén - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter