hurrikán

10.
10.
14:30

Már a tizedik hurrikán ért partot az USA-ban

A Delta hurrikán kettes erősségű viharként ért partot az Egyesült Államok déli tagállamában, Louisianában péntek éjjel.

Szerző(k): Domokos László
09.
15.
18:03

Akkora vihar közelít Amerika felé, hogy három államban rendkívüli állapotot hirdettek

Donald Trump amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Alabama államban a közeledő Sally hurrikán miatt, és rendkívüli állapotot rendelt el Louisiana és Mississippi egyes megyéiben is - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
08.
28.
09:32

Tűz egy vegyi üzemben, klórszivárgás a Laura nyomában

Tűz ütött ki egy vegyi üzemben, amely egyebek mellett háztartási tisztítószereket gyárt az Egyesült Államok déli partvidékét letaroló Laura hurrikán pusztítása nyomán, az emberek egyszerre küzdenek a kitelepítés és a koronavírus-járvány nehézségeivel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
27.
21:42

A gyengülő Laura is hatalmas pusztítást végez majd a következő napokban

Csütörtökön 4-es erősségűről 2-esre csökkent a Louisianában és Texasban pusztító Laura hurrikán ereje, de a meteorológusok változatlanul katasztrofális következményekkel számolnak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
08.
27.
10:09

Már az olajipart veszélyezteti a 250 kilométeres széllel érkező hurrikán

Az USA déli tengerpartját éppen 15 évvel ezelőtt tarolta le a Katrina hurrikán, ami New Orleans lakónak azóta is visszatér rémálmaikban, és most hasonló viharciklon tart a térség felé. A Laura nevű hurrikán 20 millió emberre és a körzet olajiparára csap le.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
26.
22:19

"Túlélhetetlen" vihart okoz a Laura hurrikán

A Laura névre keresztelt hurrikán 4-es erősségű hurrikánként közelít Texas partjaihoz, az amerikai országos meteorológiai szolgálat szerint egyes vidékeken "túlélhetetlen" lesz a vihar - írja az MTI tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
24.
21:35

Emelkedésnek indult az olaj ára - most ez lenne az oka

Emelkedni kezdett a kőolaj ára hétfőn elsősorban arra a hírre, hogy a Mexikói-öbölben egyszerre két hurrikán tart az Egyesült Államok keleti partvidéke felé, amelyek akár több milliárd dolláros kárt is okozhatnak - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
05.
08:09

Megjött a trópusi vihar, elment az áram

Több mint két és félmilliónyian maradtak áramszolgáltatás nélkül az Egyesült Államok keleti partján trópusi vihar miatt - jelentette az amerikai országos hurrikánközpontra (NHC) hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
01.
10:48

Már két hurrikán is tombol a koronavíruson kívül az USA-ban

A szárazföld felé közeledik az Isaias hurrikán - Florida kormányzója pénteken vészhelyzetet hirdetett. Így a Hannával együtt egyszerre két hurrikán is pusztíthat az Egyesült Államok keleti partvidékén - számolt be az Euronews.

Szerző(k): Domokos László
07.
07.
14:55

Érkezik 2020 első hurrikánja

Hamarosan megérkezhet a szezon első hurrikánja a Csendes-óceán keleti partvidékére, amely a Cristina nevet kapja - írja a Severe Weather.

Szerző(k): Szász Péter