időjárás

05.
06.
18:48

Fontos lenne 1,5 Celsius-fokban maximálni a globális felmelegedést

A globális felmelegedés 1,5 Celsius-fokban való maximálásával csupán feleannyit emelkedne a század végére a globális tengervízszint a jégtakarók olvadása miatt, mint azt a jelenlegi előrejelzések mutatják - derült ki egy nagyszabású tanulmányból. A kutatók azt vizsgálták, hogy miként fognak reagálni a bolygó fagyott régiói az egyre erősödő üvegházhatásúgáz-kibocsátásra.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
17:01

Pénteken hidefront érkezik, a hétvége viszont jó időt tartogat

Egy hidegfront érkezik pénteken, így többfelé számíthatunk esőre, záporra. A hétvégétől viszont ismét nyugodt idő várható, és a hőmérséklet is emelkedik majd - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Szerző(k): Szász Péter
05.
05.
21:32

Károkat okozott a szerda esti vihar

Pest megyében és Budapesten is károkat okozott a viharos szél - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda este az MTI-t.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
16:50

A jövő héten teljesen átalakul Európa időjárása

Ezen a héten még a mostanihoz hasonló, inkább áprilisi, változékony időjárás folytatódik. A jövő héten viszont teljesen átalakul Európa időjárása: azt egy nagyon lassan kelet felé helyeződő, nyugat-európai ciklon, és egy keleti anticiklon együttesen alakítja. A két képződmény határán akadálytalanul érkezhet a meleg, jórészt száraz levegő Közép-Európába - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
13:49

Már klíma sincs wifi nélkül

Idegesítő késéssel ugyan, de április végén megjelent a tavasz, így beindult a klímaberendezések szezonja is az eMAG.hu-n. Tízből hét vásárló wifis légkondicionálót választ, és minden második készülék kínál valamilyen beépített légszűrő funkciót is.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
03.
16:04

Mozgalmas lesz az időjárás a héten

Ismét enyhébb, egyelőre még viszonylag száraz levegő érkezik fölénk, emiatt kedden hazánkban folytatódik a mérsékelten meleg, szeles idő, éjszaka helyenként fagypont alá csökken még a hőmérséklet. A folytatásban igen mozgalmas időjárás várható. Több front is átvonul felettünk, emiatt ismét több lesz felettünk a felhő, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Több alkalommal és többfelé várható eső, zápor, zivatar és erős, időnként viharos lesz a szél is - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
16:07

Kiadták a 7 napos előrejelzést! Szeles, napsütéses idő lesz

A jövő héten sok lesz a napsütés, de ismét érkezik egy hidegfront, maximum 20 fok körüli csúcsértékek várhatók, de jelentős lehűlésre nem kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
08:59

Hazavághatja a vasárnapot az időjárás

Bár a hőmérséklettel nem lesz baj, több országrészben viharos szél és eső várható.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
16:56

Érkezik a nagy zuhé

Éjjel többfelé záporok, zivatarok, majd egy hidegfront zárja a hetet. Nagy területen viharossá fokozódik a nyugati, majd a északnyugatira forduló szél - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely figyelmeztetést is kiadott a szél és a csapadék miatt.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
07:53

Kellemes idő lesz szombaton, de érdemes készülni az esőre is

Kellemes, nyárias idő lesz szombaton, de érdemes készülni az esőre, amelyből este eshet több - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) rövidtávú előrejelzéséből.

Szerző(k): Szász Péter