igazolvány

04.
14.
12:21

Ezt kell tudni a vakcinaigazolványokról

Egyfelől háromféleképpen juthatnak a magyarok koronavírus elleni védettséget igazoló kártyához, másfelől mindegyik érvényessége más és más időtartamra szól, ahogy a kártyák ára is eltérő lehet - szedte össze az Index.

Szerző(k): Domokos László
04.
09.
21:37

Az EU újabb támogatást hagyott jóvá a járványkezelés sürgős kiadásaira

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy az unió költségvetéséből 121,5 millió euró összegű kiegészítő támogatás nyújtsanak a koronavírus-járvánnyal összefüggő sürgős szükségletek fedezésére - közölte az uniós tanács pénteken.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
05.
14:41

Könnyű hamisítani a szerbiai oltási igazolást

Szerbiában már az oltási bizonyítványt is hamisítják, mégpedig egyszerű számítástechnikai háttérrel. Ha ez így megy, az hiteltelenné teheti az oltási igazolásokat.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
04.
14:16

Felszabadítja az oltás a németeket

Felmentést kaphatnak a járványügyi korlátozások alól az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegség (Covid-19) ellen védőoltással rendelkezők Németországban, de csak az utolsó adag oltás beadása utáni 15. naptól - írta az MTI szerint a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap kormányzati terveket ismertetve.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
30.
07:35

Új uniós covid-igazolvány: utazhatnak-e szabadon az orosz vagy kínai vakcinával beoltottak?

Az EU turizmusának felélesztéséhez - ami több uniós tagállam számára is lényeges kérdés - létfontosságú lenne a szabadabb utazás az EU-n belül. Bár az Európai Parlament gyorsított eljárásban nyomná végig a Bizottság javaslatát az ezt lehetővé tevő digitális zöldigazolványról, még így is leghamarabb csak június elejére állhatna fel a rendszer, ami félig jó hír a turizmusra erőteljesen támaszkodó országoknak. Azonban azok a magyarok is idegeskedhetnek egy kicsit, akik már utaznának, de a kínai vagy orosz vakcinából kaptak. Egyáltalán nem biztos, hogy minden EU-országba zöld utat kapnak.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
25.
16:29

Covid-igazolvány: nyárra már működhet a rendszer

Nyárig életbe léphet a biztonságos és szabad utazáshoz szükséges digitális zöldigazolvány, miután az Európai Parlament képviselői csütörtökön sürgősségi eljárás alkalmazása mellett döntöttek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna