illeték

06.
08.
13:19

Illetékköteles lesz a cégek kényszertörlési eljárása

Idén július 1-jétől 250 ezer forintos felügyeleti illetéket kell fizetni a cégbíróság által lefolytatott kényszertörlési eljárásért - döntött az Országgyűlés.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
08:18

Vajon ki jár jól az adócsökkentésekkel?

A kormány adócsökkentésekkel akarja megtámogatni a közalapítványokat, köztük azokat, amelyeket az egyetemek működtetésére létrehozott. A vállalatoknak is megéri majd ezeket támogatni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
18.
10:24

Így csaltak használt autókkal - milliárdos a kár

Két, többek között az útdíjfizetés kijátszására épülő, milliárdos költségvetési csalást leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A fuvarozással és használt autók értékesítésével foglalkozó elkövetők kamucégek alapításával kerülték el az útdíj- és adófizetést, amiért akár húsz év börtönre számíthatnak - adta hírül a NAV.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
10.
08:54

Milliárdok maradnak az emberek zsebében

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Szerző(k): Domokos László
12.
26.
16:29

A lakásvásárlások illetékmentességét tisztázta a NAV

Január 1-től több esetben is illetékmentes lehet a lakásvásárlás, amelyeknek főszabályait egyértelműsítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Azt is tisztázták, hogy mikor kell mégis kifizetni csok mellett a kötelező közterhet.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
21.
08:11

Illeték: mennyi, az annyi?

Néhány hónap alatt akár több száz millió forintot is a családoknál hagyhatott a július óta élő legújabb illetékszabály - mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
24.
10:37

Itt a nagy változás az öröklésnél

Két hét múlva ingyenes lesz a testvérek közötti ajándékozás és öröklés.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
14.
10:25

Nagy változás jön az öröklésnél - sok pénz múlik rajta

Jelentős összeg maradhat az állampolgároknál a testvérek közötti illetékmentességgel - mondta Böröcz Helga közjegyző az M1-en.

Szerző(k): Szász Péter
06.
06.
08:25

Újabb gesztusra készül a magyar kormány

Ha a parlament megszavazza, a jövőben a magyar állam nem kér sem ajándékozási, sem öröklési illetéket a testvérek közötti vagyonmozgások után.

Szerző(k): Domokos László
12.
25.
10:25

Karácsonyi ajándékok miatt oszthat százezres bírságot az adóhatóság

Az ajándékozás útján szerzett vagyon ajándékozási illetékköteles, ami alól a karácsonyi ajándékok sem mentesek. A mulasztási bírság összege pedig 200 ezer forintig is terjedhet.

Szerző(k): Szabó Dániel