import

06.
15.
09:22

Harminc százalékkal kérnek többet a használt autókért

A használt autók ára húsz százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest, de az eladók 30 százalékkal kérnek többet öreg verdáikért. Már nem a luxusautók a használt autók sztárjai.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
09:10

Újabb látványos adat érkezett

Idén áprilisban az export euróban számított értéke 73, az importé 52 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszaki, a járvány és a vele kapcsolatos intézkedések nyomán alacsony bázisnál - adta hírül első becslését a KSH.

Szerző(k): Domokos László
06.
03.
08:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a keleti nyitás

Nemrég egy új e-kereskedelmi vasútvonal állt munkába Záhony térségében, amely segíti a Kína és Magyarország közötti akadálytalan kereskedelmet és javítja az ipari lánc ellátási mechanizmusát. A Kínai (Ganzhou) Nemzetközi Szárazkikötő, a CECZ Közép-Európai Kft. és a pekingi Sunshine Jietong kereskedelmi szolgáltató által üzemeltetett vasútvonal a CELIZ program részét képezi. Csomós Norberttel, a CELIZ konzorciumvezető MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a fejlesztésről.

Szerző(k): Szász Péter
06.
01.
13:46

A márciusi exporttöbblet 876 millió euró volt

Márciusban az export euróban számolt értéke 22,7 százalékkal az importé 17,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az aktívum 876 millió euró volt 548 millió euróval javult a tavaly márciusihoz mérten - közölte kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az aktívum 137 millió euróval kisebb az első becslésben közöltnél.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
31.
09:07

Biztatóan indult az év a szolgáltatásoknál

Az év első három hónapjában 826 millió euró volt a szolgáltatás-külkereskedelmi többlet.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
30.
19:13

Szereti az epret és a cseresznyét? Ilyen árakra számítson a szezonban!

A szállítási költségek ellenére most feleannyit kérnek a külföldi, mint az alföldi eperért. A magyar szamóca 30 százalékkal drágább, mint az elmúlt években átlagosan. Ráadásul az ára tartósan magasan maradhat a Fruitveb zöldség-gyümölcs terméktanács szerint. A cseresznye ára is magasról (2500-3000 forint/kiló) indulhat a szezon elején - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
16:55

Az olaszoknál jól bevált újdonsággal állt elő a CIB Bank

Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az ún. „Confirming” platformot. Az Olaszországban már piacvezető platformot több mint 3000 helyi vállalat használja.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
07.
07:47

Lendületesen nőtt a kínai export és import áprilisban is

Folytatódik Kínában a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállás: lendületben az export és az import is.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
13:36

180 fokos fordulatot vett a magyar autópiac

Az idén a január-áprilisi négyhónapos időszakban 40 727 import használt személyautót állítottak forgalomba Magyarországon, ami 10 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 45 349-hez viszonyítva - idézte a DataHouse adatait keddi közleményében a JóAutók.hu.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
09:07

Hiába a szigorítás, a magyaroknak csak öreg autókra futja

Az idősebb autókra vonatkozó, januártól bevezetett szigorúbb honosítási szabályok ellenére idén tovább romlott a külföldről behozott használt személygépkocsik korösszetétele, az idei első negyedévben az import autók átlagéletkora 11,3 évre nőtt a tavaly ilyenkor regisztrált 10,9 éves átlagról - közölte a JóAutók.hu az MTI-vel, a DataHouse adatbázisa alapján.

Szerző(k): Szász Péter