india

05.
18.
07:08

Hatalmas a pánik egy ultraluxus iparágban az oroszokat sújtó szankciók miatt

Az orosz gyémántbányászati óriásvállalatra vonatkozó amerikai korlátozások pánikot keltenek az egész iparágban. A kereskedők megoldási lehetőségeket keresnek, hogy továbbra is megcsapolhassák a világ egyik legfontosabb drágakőforrását.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
16.
09:55

A pesszimista jóslatoknál is rosszabb lesz az élelmiszerválság

A világ legjelentősebb árutőzsdéjén közel hat százalékkal drágult a búza, miután India a hét végén némileg váratlanul exporttilalmat rendelt el a termék kivitelére. Ezzel kiesett az ukrán és az orosz kivitel kiesését pótolni hivatott egyik forrás.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
12:02

Megy a harc a világ egyik legnagyobb okostelefon-piacáért

India jelenleg a világ egyik legnagyobb okostelefon-piaca, amely a lakosságszámot tekintve nem meglepő és az emberek - akik jellemzően nem dúskálnak a pénzben - a jó ár-érték arányú készülékeket keresik. Ezért lehet piacvezető a kínai Xiaomi, amelyet azonban immár másodszor taszított le a Samsung a dobogóról.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
19:16

A világ túlsó végétől függ, mennyit kell fizetni az élelmiszerért

A világ élelmiszerpiacát a pandémia okozta gazdasági válság, az ukrajnai háború és a kedvezőtlen időjárás mellett egy további körülmény is sújtja, nevezetesen az újra divatba jött protekcionizmus. Szakértők szerint ha az indiai kormány is erre az útra lép, annak az egész világot megrázó következményei lesznek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
12:30

India csúnyán meghamisíthatta a járványügyi számait

A Egészségügyi Világszervezet becslése szerint akár 10-szer annyian is belehalhattak a járványba, mint amit a kormány közöl.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
15:06

Az indiai jegybank kamatot emelt

Meglepetésszerű ülést tartott az indiai jegybank kamatdöntő bizottsága, amely megemelte az irányadó kamatot a magas infláció miatt. A repókamatot 40 bázisponttal 4,4 százalékra emelték azonnali hatállyal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
21:58

Közel 260 milliárd forintot zároltak a Xiamoi bankszámláiról illegális átutalások miatt Indiában

Az indiai hatóságok szombaton közölték, hogy 725 millió dollárt (260 milliárd forintot) inkasszóztak a kínai Xiaomi helyi bankszámláiról, miután egy vizsgálat megállapította, hogy az okostelefon-gyártó illegális átutalásokat eszközölt külföldi jogalanyoknak, amelyeket jogdíjfizetésnek álcázott.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
12:39

Csavarnak még egyet az energiatárolóként működő daru történetén

A speciális daruépítő svájci cég Ausztrália után Indiába is leszerződött arra, hogy a különös látványt nyújtó energiatároló rendszerét a villamosenergia-hálózatok szolgálatába állítsa. De az új szerződés nyit egy újabb kis kaput is a karbonlábnyom csökkentése felé.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
27.
18:00

Vége a közel 100 éves múlttal rendelkező autómárkának

A Nissan úgy döntött, hogy felszámolja a Datsun márkát, amelyet korábban azért élesztett fel, hogy terjeszkedni tudjon a feltörekvő piacokon. A döntés - amely a szökésben lévő Carlos Ghosn volt Nissan-vezérhez köthető - nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Szerző(k): Szász Péter