india

05.
16.
17:42

Koronavírus: fontos hír érkezett az indiai variánsról

Az új típusú koronavírus indiai variánsa a jelek szerint más változatoknál könnyebben terjed, azonban egyre nagyobb bizalommal kijelenthető, hogy az oltások e variáns ellen is védelmet nyújtanak - mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
19:59

Koronavírus: az indiai variáns miatt változtatnak az oltási terven a britek

Az új típusú koronavírus indiai variánsának nagy-britanniai megjelenése miatt lerövidítik az 50 éven felüliek esetében az oltás első és második dózisának beadása közötti időt - mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
12.
21:16

Az EU betiltaná az Indiából való beutazást

Az Európai Bizottság azt javasolta az uniós tagállamoknak, hogy tegyenek összehangolt intézkedéseket az Indiából Európába történő, nem feltétlenül szükséges utazások ideiglenes korlátozására a koronavírus indiai változata terjedésének visszaszorítása érdekében.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
10:36

iPhone-hiányt okozhat az indiai járvány

Az Apple iPhone 12 gyártása a Foxconn egyik indiai gyárában több mint 50 százalékkal visszaesett, mivel a Covid-19 vírussal fertőzött munkásoknak el kellett hagyniuk munkahelyüket - közölte két forrás a Reutersszel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
08:41

Hermetikusan elzárná Indiát az amerikai járványkezelés

Nem elegendő, hogy tartományi korlátozásokat vezetnek be Indiában, hanem két hétre teljes lezárásra lenne szükség helyi szakértők szerint is. Az amerikai járványkezelést vezető Anthony Fauci szerint el kell vágni a vírus terjedési útvonalait.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
07:21

Koronavírus: publikálták a legújabb adatokat

Egy nap alatt több mint 687 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
08:58

Összeomolhat India légi közlekedése

Az országban felbukkant új, gyorsabban terjedő koronavírus-mutáció és a járvány berobbanása miatt az összeomlás határán van India légi közlekedése, belföldi és nemzetközi viszonylatban egyaránt - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
18:49

Von der Leyen óvatos és összehangolt nyitásról beszélt

Az oltások, az oltóanyaggyártás felgyorsítása, a vakcinák exportjának engedélyezése és az oltóanyagok méltányos szétosztása jelenthet gyors kiutat a koronavírus okozta világjárványból - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Portóban, az uniós szociális csúcstalálkozót követően szombaton az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
11:02

Ha nem lenne elég a Covid, feketegomba-fertőzés öli a koronavírus-betegeket Indiában

A delhi kórházakból több esetben jelentettek Covid által kiváltott mucormycosis vagy fekete gomba eseteket. A mucormycosis, a Covid-19 által kiváltott gombafertőzés, már régóta okoz halálos felülfertőződést a transzplantáción átesetteknél, az intenzív osztályokon és immunhiányos betegeknél.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
08:56

Koronavírus: egy nap alatt 9500 áldozat

Egy nap alatt 417 ezer új fertőzöttet találtak, közel 9500 ember esett áldozatul a betegség. Az elmúlt időszak világadataiban ez enyhe visszaesést mutat.

Szerző(k): Szabó Dániel