india

06.
23.
22:22

Koronavírus: figyelmeztetés érkezett az uniós közegészségügyi hivataltól

Idén nyáron Európa-szerte a koronavírus Indiában azonosított delta változata lesz a meghatározó - közölte szerdán az Európai Unió közegészségügyi hivatala, amely óvatosságra intette az egészségügyi hatóságokat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
19:59

Koronavírus: Lengyelország ismét szigorít az új variáns miatt

A koronavírus új variánsainak megjelenése miatt Lengyelország éjféltől tíznapos karantént rendel el a schengeni övezeten kívüli országokból érkezők számára - jelentette be szerdán Waldemar Kraska egészségügyi miniszterhelyettes az MTI szerint. Közben Ukrajnában is megjelent a delta variáns.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
19:46

Koronavírus: Franciaországban emelkedett a delta variáns aránya az új esetekben

Franciaországban a koronavírusnak a fertőzőbb delta variánsa immár az új pozitív esetek 9-10 százalékát érinti, s jelentősen teret nyert az előző héthez képest - jelezte Gabriel Attal kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően. A napi esetszám összességében azonban továbbra is csökkendő tendenciát mutat - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
21.
09:23

Koronavírus: újabb variáns jelent meg Indiában, itt a delta plusz

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta - írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
19.
08:54

Koronavírus: közel 400 ezer új fertőzött, 8751 áldozat

A világon 177 761 738 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 849 385 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint. Magyarországon több mint 800 ezer esetben mutatták ki a vírust és közel 30 ezer életet követelt a járvány.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
16.
13:38

Friss adatok: ennyire véd AstraZeneca az indiai variánssal szemben

A való életből származó adatok szerint AstraZenca vakcinája 92 százalékos hatékonysággal előzi meg a delta (indiai) variáns által okozott kórházi kezeléseket - közölte az Astrazeneca.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
13:47

Aggasztó dolog történik az atomfegyverekkel

Hiába csökkent az elmúlt évben globálisan a nukleáris robbanófejek száma, valójában nagyot fékezett a leszerelési folyamat. Kedvező trend tört meg, és új fegyverkezési verseny indult egy új jelentés szerint.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
14.
23:21

Koronavírus: elhalasztják a teljes nyitást a britek

Az eredetileg tervezett jövő hétfői időponthoz képest négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta a brit kormány a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt - jelentette be hétfő este Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
14.
07:19

Vasárnap fele annyi új covid-fertőzöttet jelentettek a világból

Az áldozatok és az új fertőzöttek száma is jelentősen kisebb volt az elmúlt 24 órában. Vélhetően a lassabb hétvégi adatközlés miatt.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
11.
19:05

Miért kell félnünk a delta koronavírustól?

Elsősorban azoknak van félnivalójuk a koronavírus Indiából indult delta változatától, akiket nem oltottak be, de miután ez sok mindenkire igaz, az új mutáns nagy bajokat okozhat. Az Egyesült Királyságban 40 százalék feletti átoltottság mellett megtorpedózta a kormány járványkezelését. És még jöhetnek durvább változatok is.

Szerző(k): Komócsin Sándor