india

06.
08.
12:53

Koronavírus: a Balkánról is támad az indiai variáns

Igazolták a koronavírus indiai variánsának első esetét Észak-Macedóniában - közölte az ország egészségügyi minisztériuma kedden az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
06.
22:04

Koronavírus: az indiai mutáns 40 százalékkal fertőzőbb az eddigi variánsoknál

Az új típusú koronavírus először Indiában azonosított, delta néven nyilvántartott változata az eddigi variánsoknál hozzávetőleg 40 százalékkal könnyebben terjed, de megjelenését nem követte a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések számának emelkedése - mondta Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
04.
21:11

Koronavírus: emelkedik a fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatok szerint folytatódik az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőződések számának emelkedése Nagy-Britanniában. A héten közel 40 százalékkal több fertőzöttet találtak, mint a megelőző héten. A fertőzés okozta súlyos, kórházi kezelést igénylő megbetegedések és a halálozások száma ugyanakkor továbbra is csökken - írja az MTI londoni tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
04.
08:51

Dominánssá vált az indiai mutáció és a vakcinák is gyengébbek ellene a britek szerint

Előzetes brit kutatási adatok szerint az indiai Covid-változat növelheti a kórházi felvétel kockázatát. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által Delta névre keresztelt mutáció lehet az új koronavírusos esetek akár 75 százalékáért is az Egyesült Királyságban. A vakcinákkal szemben is ellenállóbb, de azok még mindig hatásosak vele szemben.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
04.
07:52

Koronavírus: egy nap alatt 30 ezerrel nőtt az összes áldozat száma

Közel félmillió új koronavírus-fertőzöttet találtak világszerte egy nap alatt.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
31.
14:52

Oltások: nagy dobásra készülnek Indiában

Az Indiai Szérum Intézet (SII) gyógyszergyár csaknem 40 százalékkal növeli júniusban az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának termelését, hogy enyhítsen a súlyos egészségügyi válságba került ország ellátottsági helyzetén - jelentették be hétfőn indiai tisztségviselők.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
30.
07:40

Nem kell többé a tetőre mászni a tiszta napelemért: felküldhető a robot

Alig 5 kilogramm a tömege, akkumulátoros, nem használ vizet és mobiltelefonról is irányítható az a bot, amellyel egy indiai cég a lakóházak tetejére telepített napelemes panelek tisztán tarthatóságát ígéri.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
28.
12:12

Csehországban fepörgette a járványt az indiai mutáns

Csehországban nagy valószínűséggel megjelent a koronavírus egyik legújabb, a korábbinál fertőzőbb változata, amely Indiában tűnt fel először irtózatos járványhullámot okozva.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
26.
11:09

Jól járhatnak azok az országok, amelyek lemaradnak az oltásban?

Ázsiában torábbra is tombol a koronavírus-járvány hol második, hol harmadik hulláma, a legújabb fejlemény, hogy a hetek óta nagy bajban lévő Indiát megelőzte Malajzia, ám egy a térséggel foglalkozó szakértő szerint nem kell megijedni a mostani fejleményekből. Nincs ezekben semmi rendkívüli, sőt az utolsókból lehetnek az elsők.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
19:07

Kiütötte a vírus a járványkezelés bezzegországát

Az elmúlt hetek arról szóltak, hogy Indiában, ahol a bölcs kormány februárban lezártnak minősítette a koronavírus-járványt, új erővel csapot le a vírus, ám van még néhány ország, ahol szintén váratlanul felerősödött a kórokozó pusztítása.

Szerző(k): Komócsin Sándor