infláció

05.
18.
15:47

Ritkán látni ekkora rettegést a tőzsdéken

Olyan mértékben félnek egy közelgő tőzsdei összeomlástól a befektetési szakemberek, amire ritkán volt példa az elmúlt évtizedekben. Az emelkedő kamatok, az infláció, az orosz-ukrán háború és a techlufi leeresztése miatt hatalmas mennyiségű készpénzt halmoznak fel, s ez akár megágyazhat egy pozitív fordulatnak is.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
14:33

Elképesztő felár egy balatoni étteremben, így kompenzálnak a vendéglátósok

Sok vendégnek csípheti a szemét, hogy az egyik balatonfüredi étteremben 300 forintot számítanak fel, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt - olvasható a Blikkben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
11:14

Így sikerült elszúrni az infláció elleni harcot

Ben Bernanke volt Fed elnök szerint az amerikai monetáris politika elkésett a szigorítással az infláció elleni küzdelem során Szerinte ennek az lehetett az oka, hogy túlságosan is féltek a szigorítás negatív piaci hatásaitól.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
17.
09:26

MNB: elkerülhetetlen a két számjegyű infláció Magyarországon

A kamatemelés folytatódik, az infláció 9-10 százalék között lehet az idén - mondta Virág Barnabás MNB-alelnök a Portfólió Hitelezés 2022 konferencián. A cégeket arra kéri a jegybank, hogy ne emeljenek árat csak azért, mert megtehetik, a béremelkedést pedig takarítsák meg az emberek, ne költsék el.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
17.
08:04

EU-jóslat: az év második felében kapják a nyakukba a magyarok a feketelevest

Az Európai Bizottság azzal számol, hogy a magyar kormány az év második felének elején szünteti meg az árstopokat, ami hozzá fog járulni ahhoz, ebben az időszakban bőven két számjegyű lesz az infláció.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
20:22

Sokkhatások sorozata éri a gazdaságokat

Súlyos ársokkot okozó globális búza- és étolajhiány alakult ki az ukrajnai háború miatt, és az ebből eredő inflációs nyomás nagy része kívül esik a Bank of England monetáris eszköztárának hatókörén - mondta hétfőn a brit jegybank kormányzója.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
17:24

Nehéz időkre figyelmeztet a Goldman Sachs korábbi elnöke

Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs pénzügyi óriásvállalat korábbi elnök-vezérigazgatója arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy készüljenek fel egy lehetséges gazdasági recesszióra - jelentette a The Washington Times hétfőn.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
16:04

Beleremeg az orosz háborúba az európai gazdaság

Az ukrán helyzet miatt várhatóan jócskán vissza fog esni az Európai Unió több tagállamának idei növekedése. Az Európai Bizottság legújabb prognózisa szerint Magyarországon is lassabb növekedés és kiugró inflációt várható.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
16.
14:26

Az ukrajnai háború helyett a drágulás aggasztja igazán Németországot

A fogyasztói árak széles körű és nagymértékű emelkedése aggasztja leginkább a lakosságot Németországban, egy hétfőn ismertetett felmérés szerint.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
09:10

Már az olajár nyugtatja az elszálló német nagykerárakat

Majdnem negyedével drágultak a nagykerárak Németországban, de az még nagyobb baj, hogy egy hónapja ez az érték még nem volt 17 százalék - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István