infláció

06.
15.
10:35

Elszabadul a drágulás, vele az infláció, csinálhat akármit a jegybank

A Szuezi-csatorna lezárása bár nem tett jót a világkereskedelemnek, a szállítmányozás már előtte nagy bajban volt: annyira megnőttek a megrendelésállományok, hogy a teherszállítás a világ egyik legdrágább szolgáltatásává vált. Felborultak az ellátási láncok is, és a gyártást is megdrágítja az alapanyagok szállítási költsége. Az infláció erről az oldalról megfékezhetetlennek látszik. Élelmiszerek, játékok, bútorok, elektronikus eszközök, autók mind ki vannak téve a drágulásnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
15.
09:33

Nem jó hír jött a német inflációról

Májusban tovább gyorsult a németországi infláció, már 2,5 százaléknál tart - írta meg az MTI a Destatis adataira hivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
12.
17:59

Nem várt helyről kapott súlyos kritikát az Orbán-kormány új pénzosztási terve

Tovább gerjeszti az inflációt a bejelentett szja-visszatérítés a miniszterelnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
12.
11:11

Visszatérhet-e régi idők katasztrofális inflációja?

Egy kutató, aki az 1990-es években arról írt könyvet, hogy búcsút indhetünk az erősen inflációs gazdasági környezetnek, most úgy látja, újra meg kell szoknunk, hogy az árak folyamatosan nőnek. A kérdés csak az, elszáll-e az infláció vagy azért ennyire nem vészes a helyzet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
10.
19:57

A vártnál nagyobb volt a drágulás Amerikában

A piaci várakozásokat jócskán meghaladó mértékben emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban májusban, csakúgy mint az előző hónapban, ami jórészt abból adódik, hogy a koronavírus-járvány után újrainduló gazdaságban a kínálat nem tud lépést tartani a kereslet fellendülésével - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
09.
16:37

A befektetők feszült figyelemmel várják a májusi amerikai inflációs adatokat

Enyhe emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók szerdán. A kereskedés lassúnak ígérkezik, mivel a befektetők a csütörtökön megjelenő amerikai inflációs adatoktól, illetve a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának jövő heti ülésétől várnak világos útmutatást - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
09.
13:40

Magyar drágulás: csak kis lassulás várható

A következő hónapokban mérséklődhet, de várhatóan továbbra is a jegybanki cél fölött alakulhat az infláció a piaci elemzők szerint.

Szerző(k): Domokos László
06.
09.
10:10

Virág Barnabás: tartós drágulásra, több kamatemelésre kell készülni

Az MNB azzal számol, hogy a korábbi válságokhoz képest gyorsabb kilábalás mellett tartósan és markánsan megjelenik az infláció, idén akár tűréshatáron felüli érték is lehet. Júniusban indul a kamatemelési ciklus, egyből nagy húzásra készül a monetáris tanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
09.
09:51

Megszólalt az MNB, felrobbant a forintárfolyam

Effektív lépéseket ígért Virág Barnabás a következő kamatdöntésnél, és hangsúlyozta: mindent meg fog tenni a jegybank az árstabilitás fenntartása érdekében. Indul a szigorítás, száguld a forint.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
09:05

Irtózatosan romlik a pénz, ez a magyarok zsebét is érintheti

Kínában 13 éve nem látott tempóban nőttek a termelői árak, ez végiggyűrűzhet az egész gazdaságon és az exporton keresztül a világ minden pontján éreztetheti a hatását. Az ottani vállalatok egy része az év végéig hasonló rossz hírekre számít.

Szerző(k): Komócsin Sándor