infláció

06.
09.
09:00

Nincs megállás, májusban is sokat drágult az élet

Az áprilisihoz hasonló, bőven célértéken felüli szinten emelkedtek a fogyasztói árak a legújabb statisztikai kimutatás alapján. Eddig is várható volt, most már lényegében borítékolható a kamatemelés.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
08.
19:05

Időzített bombát élesítettek, elszabadulhat az infláció

A világ nagy jegybankjai, élükön a Feddel a jelek szerint megengedőbbek lennének az inflációval, mondván, a mostani megugrás csak átmeneti és hamar elmúlik. A Deutsche Bank szakértői szerint azonban az infláció egy időzített bomba, nem fog elmúlni és emelkedése az egész globális gazdaságra pusztító hatással lesz, s legrosszabbul a legsérülékenyebb szereplőket érinti majd.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
07.
14:45

Elfolyik a pénzünk, de pont ez a terv már 10 éve

Igen, várható az infláció emelkedése és utána a kamatok is emelkedhetnek, azonban ez egyrészt nem rossz dolog, másrészt várhatóan nem lesz tartós folyamat - mondta el álláspontját Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter. Pont ezért küzd a világ több mint egy évtizede. A pénz ettől nem fog megromlani.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
06.
09:14

Kiderül, mennyit ér a forint, mennyi adóssága van az államnak

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az iparra és a külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó áprilisi első becslés, a májusi fogyasztói árindex - vagyis az infláció -, valamint a héten ismerteti a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének május végi, előzetes adatait is - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
04.
15:53

Erős kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az inflációs aggályok némi mérséklődésének köszönhetően - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
04.
12:07

Aggasztó mértékben drágulnak az élelmiszerek, jobban kilőhet az infláció

Az élelmiszerárak növekedése bérnyomáshoz vezethet Kínában, ami az ott gyártott fogyasztási cikkek árának emelkedését hozhatja inflációt generálva a nyugati világban is - figyelmeztetnek a szakértők.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
03.
10:46

Elszállt az élelmiszerek ára

Bár jónak tűnik az idei gabonatermés, az elmúlt évtized legnagyobb emelkedését mérték májusban a nemzetközi élelmiszerárakban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szakértői.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
02.
19:46

Kiszorultak a spekulánsok, és velük tűnik el az infláció

A legújabb jele annak, hogy az árupiaci árak elérhették a csúcspontjukat, hogy a fedezeti alapok már a harmadik egymást követő hete vonták ki pénzüket a nyersanyagok piacáról. Az általános alaphiány mellől lassan kiesik a spekulatív tőke, ami visszafoghatja az inflációt az egész világon, de javít a globális növekedési kilátásokon is.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
02.
13:19

Próbálnak spórolni, de sokaknak nem megy; érezhetően emelkednek az árak

Másképp vásárolnak, kevesebbet költenek és nagyon érzik az inflációt a magyarok a járvány miatt a 2021-es Cetelem Körkép adatai szerint.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
02.
11:11

Bajban a kisbefektetők: nem véd már az inflációtól a szuperállampapír

A lakossági állampapírok eddig szépen termelték a reálhozamot, most viszont az infláció megemelkedett, így nem biztos, hogy értékálló befektetések maradnak. Új, magasabb hozamú állampapír egyelőre nem várható, a vagyonos emberek már léptek is.

Szerző(k): Herman Bernadett