informatika

05.
06.
21:18

Nagyon optimista saját jövőjét illetően a 4iG

Idén is jelentős, 20 százalék feletti bevételnövekedésre készül a 4iG Nyrt., míg hosszabb távon 10 százalék körüli bővülést valószínűsítenek. Az informatikai társaság magas bázis mellett vár jelentős emelkedést, hiszen a tavalyi 57,3 milliárd forintos árbevétel 39 százalékos, az 5 milliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 24 százalékos növekedést jelentett éves alapon.

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
09:56

Adatelemző Módszertani Központ épül Miskolcon tízmilliárdból

A Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár megvalósításáról döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
05.
02.
17:37

Jó lesz felkészülni: még több kibertámadás történhet

A távmunka meghonosodása, a mesterséges intelligencia (MI) terjedése és a fokozódó biztonsági kockázatok jelentik a legnagyobb kihívásokat a jövőre nézve az informatikai eszközök gyártóinak – mondta lapunknak Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
30.
16:47

Hatalmasat kaszálnak idén a bitcoin-bányászok

Rekord profitot zsebelhettek be idén a bitcoin bányák, miután a kriptodeviza eddigi árfolyama minden eddigi rekordot megdöntött. Ebből adódik az is, hogy a terepet egyre inkább átveszik a nagy játékosok, ellehetetlenítve ezzel a kicsiket.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
14:35

Nagy a baj az online számlarendszerrel? Reagált a NAV a kritikákra

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint az online számlarendszerhez kapcsolódó interfész továbbra is akadozva, vagy gyakran egyáltalán nem működik, ami a könyvelőknek rengeteg pluszmunkát jelenthet - írta meg a Napi.hu korábban. Az adóhatóság cikkünk megjelenése után válaszolt: ennek alapján tavaly december óta mindösszesen öt lassulás fordult elő, amelyek időtartama összesen a hat órát sem érte el.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
24.
07:32

Nekiment Boris Johnsonnak a brexit szellemi vezére

Éles bírálatokkal illette Boris Johnson brit miniszterelnököt volt főtanácsadója, az egykor rendkívül befolyásos Dominic Cummings.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
20.
17:22

Karszalag a betegeknek, tablet az ápolóknak - így változik a betegellátás

A kórházi és a járóbeteg-ellátásban is egyszerűsíti az adminisztrációt, így a betegek és az ápolók dolgát is két informatikai fejlesztés, amelyre a napokban írt ki tendert az egészségügyi közbeszerzéseket intéző Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) - vette észre a G7.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
15:50

Új korszak a NAV-nál: fogják a fejüket a könyvelők, erről nem szólt a hivatal

Április 1. óta minden számla adatát azonnal megkapja a NAV, és immár szankciónálhat is az online számlarendszerrel összefüggésben. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének(MKOE) elnöke szerint az adóhatóság eddig nem bírságolt, és várhatóan a közeljövőben sem fog büntetni az online számlák technikai problémái miatt. Ám a rendszerhez kapcsolódó interfész továbbra is akadozva, vagy gyakran egyáltalán nem működik, ami a könyvelőknek rengeteg pluszmunkát jelenthet, és a könyvelési díjak komoly növekedését okozza.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
18.
10:26

Harc folyik Magyarországon a munkavállalókért az IT-szektorban

Közelharc folyik a nemzetközi mellett a hazai munkaerőpiacon is az informatikusokért, a piacról mintegy 44 ezer IT-szakember hiányzik - írja a HR-szolgáltatásokra specializálódott WHC-csoport alapján a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Szabó Dániel