ing

06.
21.
18:07

Újabb fordulat a zeneiskolának szánt, az SZFE-sek által elhagyott ingatlan ügyében

Sem a több tízmillió forintos tartozását, sem a jövőre vonatkozó bérleti díjat nem fizeti ki a Belső-Pesti Tankerületi Központ, így a Molnár Antal Zeneiskola nem költözhet vissza az önkormányzat által felújított Damjanich utcai épületbe - írja az erzsébetvárosi önkormányzat közleményére hivatkozva a Telex. Az épület bérletét korábban megkapták az SZFE függetlenségéért kiálló diákok és tanárok is, de arról az ingatlan körül kialakult botrány miatt lemondtak.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
21.
16:23

Tovább terjeszkedik a brit lakáspiacon a Cordia

A Cordia tovább erősíti jelenlétét az Egyesült Királyságban, amely a vállalat nemzetközi terjeszkedésében kulcsfontosságú célpiacnak számít. A társaság újabb befektetéseket hajtott végre a megfizethető lakhatási szektorban azt követően, hogy a Cordia brit leányvállalata, a tavaly felvásárolt Cordia Blackswan megkezdte első lakásainak értékesítését.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
21.
15:46

Három és félmilliárdba kerül a Blaha felújítása

Egyedüli ajánlattevőként az STR Mély- és Magasépítő Kft. végezheti el a Blaha Lujza tér rekonstrukcióját, nettó 3 milliárd 591 millió forintért. A feladat magában foglalja a tervezést és a kivitelezést is.

Szerző(k): Németh Géza
06.
21.
12:32

Ha garázsát el akarja adni, erről tudnia kell

Elővásárlási jog kapcsán a Kúria alaposan felülírta a korábbi jogértelmezést egy nemrég megjelent határozattal - hívta fel a figyelmet a PwC Legal.

Szerző(k): Domokos László
06.
16.
07:32

Ekkora drágulásra számíthat, ha építkezik vagy felújít

Az építőipari vállalkozások az építési költségek (például építőanyagok, munkaerőköltségek) országos szinten 5-9 százalékos, Budapesten viszont több mint 10 százalékos áremelkedésére számítanak a második fél évben - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
12:01

Drágult a budavári palota déli nyaktagjának kivitelezése

Az eredeti nettó 4 milliárd 599 millió forintról 4 milliárd 768 millió forintra (169 millió forinttal) drágult a budavári palota úgynevezett déli nyaktagjának kivitelezése. A drágulást a pótmunkák indokolták.

Szerző(k): Németh Géza
06.
15.
11:47

Három éve nem láttak a földpiacon olyat, mint most

Tavaly, az előző évhez képest 10 százalékkal csökkent termőföldügyletek száma, 8 százalékkal az eladott terület mérete is zsugorodott, összességében nagyobb területek cseréltek gazdát, amivel egy hároméves trend fordult ellenkező irányba. Az árak azonban töretlenül tovább nőttek, a 2020-as 5 százalékos emelkedéssel a drágulás 10 év alatt közel háromszoros volt a NAV adatokat feldolgozó OTP Termőföld Értéktérképe szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
14.
17:53

Újabb figyelmeztetést kapott a magyar kormány a Fertő tavi beruházás miatt

Az UNESCO múlt heti üzenete után egy újabb figyelmeztetést kapott a magyar kormány a Fertő tavi beruházás miatt - ezútta Brüsszeltől.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
14.
13:59

Ismét itt az ingyenpénz e-autók vásárlására

Hétfőtől ismét igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás új elektromos autók vásárlásához - közölte hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, Steiner Attila. - Ma is másfél óra alatt kimerült a pályázati keret.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
14.
12:24

A bankok és a biztosítók az ingatlanpiaci pörgés nyertesei

A tavalyi megtorpanást követően idén, az első negyedévben már az élénkülés látszik az ingatlanpiacon. Az elhalasztott ingatlanvásárlások realizálása mellett fontos szerepet játszanak ebben az állami támogatások. Az ingatlanpiac fellendülése jelentősebb igényt generálhat a banki és biztosítási szolgáltatások terén is.

Szerző(k): Herman Bernadett