ingatlan

09.
20.
16:13

Újabb kínai fertőzés dönti be a tőzsdéket

A hatalmas kínai ingatlanfejlesztő, az Evergrande csődje kezdi megfertőzni az egész szektort és a nemzetközi tőkepiacokat is. Hétfő délelőtt eladási hullám söpört végig a nemzetközi piacokon, a háttérben egyértelműen a kínai céggel kapcsolatos rossz hírek álltak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
20.
14:35

Elkészült a Cordia varsói toronyháza

Toronyházat adott át a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Varsóban, az első lakók már költöznek az 54,5 méter magas Horyzont Praga elnevezésű épületbe, amely a fejlesztő eddigi legmagasabb lakóháza. A Cordia Lengyelországban 3500 lakás építését tervezi a jelenleg kivitelezés alatt álló közel 900 darabon túl.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
19.
17:42

Galambos Lajos felszámol mindent, kiárusítja a javait

Galambos Lajos reméli, hogy másodfokon a bíróság korrigálni fogja az elsőfokú bíróság ítéletét, amelyben 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték közműcsalás miatt. A zenész és üzletember az Index podcast műsorában beszélt arról is, hogy hatvan évesen átértékelte az életét, felszámol mindent, kiárusítja a javait, a boldogasszonypusztai birtokát sem érzi már olyannak, amilyennek megálmodta.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
18.
09:02

Elítélték két ember meggyilkolásáért Robert Durst ingatlanmágnást

Egy kaliforniai esküdtszék pénteken bűnösnek találta a multimilliomos ingatlanörököst, Robert Durstot egykori legjobb barátnője, Susan Berman 2000-ben történt meggyilkolása miatt. Ez az első ítélet az elmúlt 39 évben három államban három ember megölésével gyanúsított férfi ellen.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
17.
18:59

Ahonnan nincs visszaút: változik a földhivatali bejegyzés

2023. február 1-je után jól gondolja meg, hogy milyen jogot jegyeztet be az ingatlan-nyilvántartásba. Az ekkor hatályba lépő új telekkönyvi kódex alapján ugyanis nem lesz lehetőségünk arra, hogy a bejegyzést követően “meggondoljuk magunkat”, azaz hogy a bejegyzett jogunk alapjául szolgáló szerződést felbontsuk, és az eredeti telekkönyvi állapot visszaállítását kérjük. Jóllehet ez egy lényeges szigorítás a jelenlegi szabályokhoz képest, a jogalkotói cél nem teljesen egyértelmű, a várható gyakorlati nehézségek azonban borítékolhatók - véli Faragó János ügyvéd, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda (PwC Legal) tagja.

Szerző(k): Németh Géza
09.
17.
11:47

Mi lesz veled, hármashatárhegyi reptér?

Szeptember 18-án lejár a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) vagyonkezelői szerződése a hármashatárhegyi vitorlázóreptérre, miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. márciusban felmondta azt. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy bezár-e reptér, vagy csupán új kezelőt bíznak meg az üzemeltetéssel, aki majd megállapodik a használatról az egyesülettel, mindenesetre az MSE még nem kapott értesítést arról, hogy mikor kell átadnia a területet - tudta meg a Napi.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
17.
07:46

Pénteken nyit az Etele Plaza, Magyarország első okosplázája

Pénteken délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit az Etele Plaza. Az Etele tér közvetlen közelében felépült, több mint 300 millió euró (100 milliárd forint) beruházási értékű környezetbarát központ az első okospláza az országban.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
16.
18:07

Meddig érn(e) az olimpiai takaró a magyar ingatlanpiacon?

Vajon a jelenlegi hazai ingatlanpiacon mire jutnának a pénzjutalmukkal a tokiói olimpia és paralimpia magyar érmesei és pontszerzői? Van, akinek teljesen elkészült ingatlanra nem is futná, de van, aki nagyon menő loft lakást is vehetne a jutalomból.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
16.
15:40

Várszegi Gábor elpasszolta a Fotex Plazát

Buda első A kategóriás irodaházáért, a Fotex Plazáért 25 millió eurót kasszírozott a Fotex Ingatlan Zrt., amely teljes egészében Várszegi Gábor ingatlanos cége.

Szerző(k): Molnár Csaba
09.
16.
11:01

A nagy pániktól a nagy háborúig sok minden lehet a következő válság oka

A kutatók már azt fürkészik, mi vezethet el a következő világszintű gazdasági válsághoz, mivel úgy tűnik, igaz az a "szabály", miszerint a világ pénzügyi rendszere tízévente összeomlik. Több mint fél tucat körülmény vezethet el az újabb nagy válsághoz.

Szerző(k): Komócsin Sándor