ingatlan

10.
12.
18:17

Csökkent a fővárosi újlakás-projektek száma

Az Otthon Centrum szeptemberi felmérése szerint a fővárosban 13,7 százalékkal kevesebb újlakás-projekt van a megvalósítás különböző szakaszában a tavaly szeptemberihez képest, az épülő és tervezett lakások száma 4000-rel, 11,8 százalékkal csökkent.

Szerző(k): Szász Péter
10.
12.
15:02

Máig nem adták át a másfél évtizede kész mélygarázst Budapesten

Alighanem világrekordot állítottak fel a Jókai utcában: egy mélygarázs tizenhat éve készült el, de a mai napig nem adták át a forgalomnak. Az áldatlan állapot mindenkit sújt, de a megoldás nincs közel.

Szerző(k): Napi.hu
10.
12.
11:25

Beütött a csőd Kínában, tovább romlik a helyzet

A bajba került hatalmas kínai ingatlanfejlesztő cég ismét nem fizette ki az esedékes kamatokat kötvényeseinek, a kínai kötvénypiacon hatalmas a felfordulás. Mindenki a többi cég bedőlésétől és a pénzügyi fertőzés veszélyétől retteg.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
12.
09:53

Lakásépítés: további élénkülés jöhet

Ha marad a jelenlegi lakásépítési kedv, a 2020-as évek közepére akár az uniós lista élére kerülhet Magyarország - állítja az Eurostat lakásépítési adatai alapján az ingatlan.com vezető szakértője.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
08.
13:20

Újabb árvízvédelmi munkát nyert a Mészáros és Mészáros

A Felső Tiszán, illetve a Krasznán végezhet árvízvédelmi munkákat a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nettó 2 milliárd 843 millió forintért. A becsült ellenérték 2 milliárd 471 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
10.
07.
20:55

Építkezik, felújít? Ingyenes energetikai tanácsokat kaphat

Energetikai tanácsokat ad a Magyar Mérnöki Kamara magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak. A szolgáltatás a kamara honlapján igényelhető, a regisztrációhoz szükség van a havi vagy éves elszámoló villanyszámlára, gázszámlára, az épületet bemutató tervrajzra, vázlatra, és - ha van - energetikai tanúsítványra.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
07.
20:13

Kiderült: a budai Vár átalakítására 340 milliárdot költenek

Az állami nagyberuházásokat lebonyolító Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) éves beszámolójából kiderült, hogy a kormány a budai Vár építkezéseire 340 milliárdot, a Fradivárosra 153 milliárdot, a debreceni oltóanyaggyár megvalósítására 55 milliárdot tervez költeni.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
07.
18:46

Felszökött a China Evergrande egyik nagytulajdonosának a részvényárfolyama

Felszökött a részvényárfolyama a Chinese Estates Holdings nevű kínai ingatlanfejlesztő vállalatnak a hongkongi tőzsdén csütörtökön, miután bejelentette, hogy kisebbségi tulajdonosi részvényeire ajánlatot kapott. Ha az üzlet létrejön, a céget kivezetik a tőzsdéről. A Chines Estates korábban a China Evergrande kínai ingatlanfejlesztő második legnagyobb részvénytulajdonosa volt, de most már inkább elhatárolódna a rossz hírbe keveredett, eladósodott cégtől - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
07.
11:44

Így szúrják el sokszor a lakásukat bérbeadók

Stabilizálódott a fővárosi bérlakáspiac, így a bérbeadók számára még fontosabb, hogy tisztában legyenek a valós piaci viszonyokkal, és azzal, melyek az albérlethirdetés legnagyobb buktatói.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
07.
10:41

Garázsbiznisz: mennyit lehet kaszálni az ingatlanpiac jolly jokerével?

Bár a bérleti díjak emelkedése nem követi az eladási árak növekedésének ütemét, a garázskiadással Budapesten is gond nélkül elérhető 5 százalékos nettó hozam, ami jól megválasztott lokáció esetén akár 6 százalék is lehet.

Szerző(k): Szepesi Anita