ingatlan

04.
21.
16:56

Szomorú hír érkezett: egyre elérhetetlenebb a saját lakás sokaknak

2021-ben csökkenhet a lakáshitelt felvevők száma. Egy lakás vásárlása komoly anyagi megterhelést jelent a legtöbb háztartás számára. Nemcsak az önerő előteremtése, hanem a lakáshitel törlesztése is nehézséget okoz - írja a GKI.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
16:06

Mészárosék alapja újabb Andrássy úti ingatlant szerzett meg

Az Andrássy út 57-ben 220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá egy Mészáros Lőrinchez köthető cég. Felszámolási eljárás keretében vásárolták meg az ingatlant, az volt ugyanis a csődbe ment Szarvasi kávéfőző cégének Oktogonhoz közeli bemutató üzlete.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
14:45

Tovább ömlenek a milliárdok a várbeli új minisztériumi épületre

Újabb, ezúttal 54 milliárd 378 milliós tendert nyert a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. a Budai várban, a Szentháromság tér 6. szám alatt lévő épület - amely a Pénzügyminisztérium új székhelye lesz - felújításán. A mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. nyerte 1 milliárd 249 millió forinttal.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
11:27

Újabb nagy ingatlanbiznisz jöhet a budai Várban

Már készül a várnegyed lakásainak eladását lehetővé tévő törvényjavaslat. Az I. kerületi önkormányzat jelentős vagyonvesztéstől tart - számolt be a Népszava

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
15:35

Irodapiac: marad a bizonytalanság

Az irodapiac 2021 első negyedéves eredményei továbbra is tükrözik a pandémia okozta bizonytalanságot és gazdasági lelassulást. Ugyan a piaci kereslet gyengébben teljesít a korábbi években megszokottól, a tranzakciók száma enyhén emelkedik az előző félév csökkenő tendenciája után - derül ki a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma friss összesítéséből (BRF).

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
20:06

Ezt kell tudni az osztatlan közös tulajdonról és használatról (1. rész)

Hogyan lehet együtt élni az osztatlan közös tulajdonnal? Mi a helyzet akkor, ha sok tulajdonostárs osztozik a közös tulajdonú ingatlanon? A kérdés aktualitását az adja, hogy egy 2021. január 1-jén hatályba lépett törvénnyel a kormány megkísérli felszámolni – vagy legalább is visszaszorítani – a termőföldeken fennálló osztatlan közös tulajdont, azonban a kormányzati szándék nem terjed ki az egyéb (azaz termőföldnek nem minősülő) ingatlanokra. A gyakorlati problémát Faragó János, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda (PwC Legal) munkatársa ismerteti az iroda honlapján, részletesen.

Szerző(k): Napi.hu
04.
18.
17:34

Kiemelkedő műemléki helyreállításokat díjaztak

Négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat hirdetett ki a Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) nemzetközi szakmai civil szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága vasárnap, a műemléki világnapon. A 2021-es díjak ünnepélyes átadására, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, egy későbbi időpontban kerül sor.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
18.
10:43

Pár nap és vallanak a költségvetési hiányról, kiderül, mi lesz a gyártással

Pénteken közli a Pénzügyminisztérium a költségvetési hiányról szóló adatokat, de közlik a magyar bmi-adatokat is, amelyekből látszik mire számítanak a gyártóiparban és a szolgáltató szektorban. Az USA-ból a legfontosabb jelzés az ingatlanpiaci adatokból érkezhet.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
16.
16:11

Meglepő megoldása lehet a globális felmelegedésnek

A valaha volt legfehérebb festéket állítottak elő amerikai kutatók azzal a céllal, hogy javítsák az épületek hűtését és hozzájáruljanak az éghajlatváltozás problémájának kezeléséhez.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
11:16

Ha lakást venne, erről érdemes tudnia

Az ügyészség ismét sikeresen perelte az egyik országos franchise-hálózat újabb ingatlanközvetítő tagját - adta hírül a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Szerző(k): Domokos László