ingatlan

04.
16.
07:06

Semmi sem valósult meg a kormány nagy tervéből

Másfél hónapja jelent meg a Magyar Közlönyben a Pénzügyminisztérium rendelete az ingatlanos egyszerűsített értékbecslés szabályairól. Varga Mihály pénzügyminiszter azt ígérte a jelzáloghitelek harmadát ez alapján nyújtják majd a bankok 30-50 ezer forintot spórolva az ügyfelek számára. A bankok viszont nem alkalmazzák ezt a módszert.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
09:41

Újabb értékes balatoni ingatlant ad el az állam

A nemzeti vagyonkezelő fél éven belül harmadszor hirdette meg eladásra a siófoki vitorláskikötő melletti, háromcsillagos Móló hotelt, közel 1,57 milliárd forint kikiáltási áron. A hotel a többségi állami tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt.-jé, amelynek tóparti ingatlanait tavaly óta adogatja el az MNV.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
19:45

Durva eladási hullám indult az ingatlanpiacon

Egyre nagyobb ütemben szabadulnak meg ingatlanaiktól a cégek a koronavírus járvány hatására az európai, afrikai és közel-keleti feltörekvő országokban. Így próbálják meg, rendbe hozni a járvány által megtépázott mérlegeiket, azonban ennek durva hatása lehet az ingatlanbefektetőkre.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
13.
18:35

Szekszárd eltörli a kisvállalkozások egy részének ingatlanadóját

Eltörli az ingatlanadót a száz négyzetméter alatti kereskedelmi és szolgáltatóipari üzletek esetében a szekszárdi önkormányzat, a döntés mintegy ezer vállalkozót érint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
09:30

Lakást akar eladni? Ez a hír érdekelni fogja

A lakásfelújítási program hatására főként a Budapesten és Pest megyén kívüli lakáspiacon lettek népszerűbbek a korszerűsítendő lakások - írja friss felmérésében az ingatlan.com.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
12:33

Most színházra és vízlépcsőre költött a kormány

A debreceni Csokonai Színház felújítására további 3 milliárd 810 millió, míg a tiszalöki vízlépcső rekonstrukciójára további félmilliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
09.
16:37

Sportcsarnok épül a mezőhegyesi ménesbirtokon

Nyílt közbeszerzési eljáráson keres kivitelezők a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a területén épülő sportcsarnokra.

Szerző(k): Németh Géza
04.
09.
14:20

Erdély közelebb kerülhet a világhoz

A nagyváradi repülőtér sokévi próbálkozás után talán idén nyártól válhat valóban - nem csupán nevében - nemzetközi légikikötővé, ami nem kevés pénzébe kerül a helyi önkormányzatnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
08.
15:33

Már az albérleteikből űzi ki a fiatalokat a járvány

A koronavírus-járvány nemcsak a budapesti lakások bérleti díjaira gyakorolt sokkszerű hatást, de a fiatalok közül is sokaknak fel kellett adniuk az albérletüket, sokan kényszerültek vissza közülük a családhoz. A középkorúak viszont inkább albérletbe kerültek a válságos helyzetben - derül ki a Rentingo.com legfrissebb elezméséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
06.
07:30

Javultak az ingatlanpiaci kilátások

Az ingatlanokkal foglalkozó fővárosi vállalkozásoknak a következő 12 hónapra vonatkozó piaci kilátásai a tavalyi negyedik negyedévhez képest érezhetően javultak, akárcsak vidéken, ahol szintén a kilátások kisebb-nagyobb javulása következett be - írja az MTI a GKI és a Masterplast közös márciusi lakáspiaci felmérése alapján.

Szerző(k): Szász Péter