ingatlaneladás

05.
11.
09:46

Figyelem, már csak pár nap, és lejár az adóbevallási határidő!

Az szja-bevallási tervezetek március óta elérhetők, azokat még érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek tervezetének kivételével – május 20-án automatikusan bevallássá válik - figyelmeztet a NAV.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
10.
14:41

Sóval hintik be a régi Színművészetit

Eladják a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) jelenlegi épületeit. Az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni az oktatás újraindulásával - értesült az ATV Híradója.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
08.
16:05

Mégis igényt tart az egyik eladásra ítélt üdülőjére az állam

Szerdán váratlanul törölte öt üdülőingatlanból álló árverését az MNV, a licit lezárása előtt 5 órával. A vagyonkezelő most közölte, hogy miért fújták le a milliárdos aukciót.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
28.
15:11

Most jó helyen, jó időben, jó üzletet köthet az állammal

Nagy lehetőségeket tartogathat a nyertes ingatlanfejlesztőnek, illetve -beruházónak az a két budai és egy XIII. kerületi ingatlan, amit egy csomagban árverez el az állami vagyonkezelő. Az MTI volt naphegyi műteremépülete, egy Garas utcai villa első emelete és egy XIII. kerületi Kartács utcai fejlesztési terület együttes kikiáltási ára bruttó 761 millió forint.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
22.
13:28

Válságban is nagy a tülekedés a Balaton-parti ingatlanokért

Nagyon felpörögtek az utolsó árverési napon a csopaki kikötőre licitálók: az 52 milliós kikiáltási árról a vételi ajánlat az utolsó előtti napra 464 millióra kúszott fel, a véghajrában pedig tovább emelkedett, csaknem 890 millió forintra. A helyi önkormányzat nem kíván változtatni a területre érvényes 2 százalékos beépíthetőségi szabályon - hangsúlyozta lapunknak Csopak polgármestere.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
03.
11:10

Meghökkentő párosítás - az állam szabadulna emblematikus épületeitől

Két közismert épületet adna el egy csomagban, 5,5 milliárd forint kikiáltási áron az MNV Zrt.: az egészségügyi minisztérium Arany János utcai egykori irodaházát, amiben még egy kis azbeszt is maradhatott, valamint a budai Várban, a Szentháromság téren álló Burg hotelt, amelynek sorsát a kormányzati építkezések dönthették el.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
24.
16:12

Aquaparkot és Andrássy úti palotát is piacra dob az MNV Zrt.

Portfóliótisztítási stratégiájának megfelelően folytatja az állami feladatellátásához nem szükséges ingatlanok piaci értékesítését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
01.
16:02

Helyreáll a rend az ingatlanpiacon

Júniusában, országosan 11 186 ingatlani adásvétel volt, valamint 60-65 milliárd forint közötti szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelre kötöttek szereződést a Duna House közvetítő adatai szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
14.
20:05

Ingatlant venne jövőre? Ekkora áremelésre számíthat

Jövőre csökkenő forgalomra és 3-7 százalékos általános áremelkedésre számít a lakóingatlan piacon a Duna House, amelynek előrejelzése szerint 2020-ban 130-150 ezer adás-vétel várható - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
02.
21:52

Nagyot esett az ingatlanpiac augusztusban - Duna House

Augusztusban 11 945 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez 16 százalékos visszaesés tavaly augusztushoz képest, amikor 13 869 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely