ingatlaneladás

04.
22.
19:20

Még osztozkodnak Klapka György több százmilliós örökségén

A két éve elhunyt Klapka György üzletember ugyan hagyott végrendeletet, de a hagyatékon még mindig osztozkodnak a gyerekei.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
06.
15:07

Merre tovább lakásárak? Friss elemzés érkezett

További lakásár emelkedést vetít előre az Árminimum Ingatlanpiaci Kínálati Indexe, főleg Budapesten. Február volt a 8. egymást követő hónap, amikor Budapesten kevesebb használt lakás került a piacra, mint amennyi elkelt. A bérleti díjak nem tartják a lépést a lakásárak emelkedésével így az ingatlan bérbeadással elérhető hozam négy hónapja folyamatosan csökken.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
20.
08:18

Változik az adófizetés az ingatlaneladáskor

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - foglalja össze a NAV a honlapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
18.
16:29

Így kell adózni az eladott ingatlan után - mutatjuk a tudnivalókat

Ha valaki ingatlant ad el, költségekre is számíthat. Különösen fontos ez akkor, ha a befolyt összegből másik lakást vásárolna, esetleg még hitelt is venne fel mellé. A bankmonitor.hu bemutatta, hogy mikor, mennyit kell ez esetben fizetni, illetve milyen költségeket lehet elszámolni.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
31.
16:00

Vidéki plázák kerültek magyar kézbe

Két vidéki pláza megvásárlásával az ország egyik legjelentősebb kereskedelmi ingatlanpiaci szereplőjévé vált az Indotek Csoport. A magyar-amerikai cég a francia Klépierre csoporttól a napokban vette meg a székesfehérvári és nyíregyházi bevásárlóközpontot.

Szerző(k): Szakonyi Péter
10.
11.
10:11

Gázzal fűt és eladná a lakását? Itt a jó hír

Sokat számít az lakások eladási árában a fűtés típusa: országos átlagban a távfűtéses lakások a legolcsóbbak, a megújuló energiás fűtésrendszerekkel bíró, jellemzően új építésű ingatlanok a legdrágábbak - állapítja meg az Otthon Centrum (OC) friss elemzése.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
16.
06:40

Egy jelzálog miatt fizethet a bank milliókat ügyfelének

Az adós hiába fizette vissza a jelzáloghitelét, a bank nem adta ki a jelzálog törlésére az engedélyt. Időközben a jelzáloggal terhelt üzlethelyiség értéke lecsökkent, így a különbözetet a banknak kellett megfizetnie.

Szerző(k): Németh Géza
05.
03.
07:15

NAV: ezt sokan kifelejtik az szja-bevallásukból

Az adóhivatal által elkészített szja-bevallási tervezetet érdemes átnézni, hogy ne maradjon ki semmi a bevallásból; előfordulhat ugyanis, hogy a bevallási tervezetet ki kell egészíteni - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
02.
07.
17:54

Lakást venne, eladna? Erről a szabályról jobb, ha tud!

Használt lakás vételekor öt évig jár a garanciális javítás. Nem mindegy, hogy vállalkozástól vagy magánszemélytől vesz valaki ingatlant.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
24.
17:58

Fordulat az amerikai lakáspiacon

Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben csökkentek januárban a használtlakás-eladások a novemberi 11 éves csúcs után.

Szerző(k): Szepesi Anita