ingatlanközvetítők

05.
19.
09:40

Ingatlanközvetítőnek csapott oda az ügyészség

Az ügyészi kereset alapján megerősítette a bíróság, hogy a kizárólagos megbízásra irányuló szerződéses rendelkezések nem zárhatják ki, hogy a fogyasztó maga értékesítse az ingatlanát. Az országos hálózattal rendelkező ingatlanközvetítő cég általános szerződési feltételeivel sok más baj is akadt.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
11:16

Ha lakást venne, erről érdemes tudnia

Az ügyészség ismét sikeresen perelte az egyik országos franchise-hálózat újabb ingatlanközvetítő tagját - adta hírül a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Szerző(k): Domokos László
10.
10.
08:45

Lakást venne vagy eladna? Jó hír érkezett!

Az ügyész által indított perben fontos, a közvetítői díjat és a fogyasztókat általában is érintő kérdésekről döntött jogerősen a bíróság - adta hírül a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Szerző(k): Domokos László
09.
02.
21:52

Nagyot esett az ingatlanpiac augusztusban - Duna House

Augusztusban 11 945 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez 16 százalékos visszaesés tavaly augusztushoz képest, amikor 13 869 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
02.
09:13

Lakást vesz vagy elad? Váratlanul jó hír érkezett!

Fontos dolgot mondott ki egy magyar bíróság egy ingatlanközvetítő cég ügyében.

Szerző(k): Domokos László
11.
14.
22:23

Egész Európában megvetné a lábát a Duna House

A Duna House az európai ingatlanpiac meghatározó szereplőjévé akar válni, ezért már nemcsak a régióban, hanem egész Európában keresi a további akvizíciós lehetőségeket, 2 millió és 20 millió euró közötti befektetést terveznek.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
25.
09:34

Kínos meglepetés érheti a lakáshirdetéseknél - nem árt résen lenni

Nincs jogi korlátja annak, hogy egy ki- vagy eladó ingatlant egy felületen akár többször, több árral hirdessen meg a tulajdonosa. Az Otthontérkép vezető elemzője szerint ennek ellenére ez egy megtévesztő, zavaró gyakorlat. Hozzátette: a hirdetések akár 20 százaléka is problémás, félrevezető tartalmú lehet, ezeket igyekeznek kiszűrni.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
16.
20:19

Albérlőt keres? - Óriásit bukhat, ha erre nem figyel!

Botrányos lakásbérléseket, több millió forinttal megkárosított lakástulajdonosokat mutatott be az M1 csatorna Kosár című műsora. A bérlők nem fizettek, de sokáig kiköltözni sem voltak hajlandóak. Lelakott, koszos, rengeteg tartozással hátrahagyott lakást mutatott be az egyik tulajdonos.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
16.
18:59

Az ingatlanközvetítőt nem pótolják a robotok

Magyarországon az elmúlt években kicsit javult az ingatlanközvetítők általános megítélése, miközben a világon egyre jobban nő a bizalom feléjük. A Duna House ezért is vezette be az új, a felhasználók visszajelzésére építő értékelési rendszerét - mondta el előadásában Szirtes Bernadett, a cég marketingvezetője a Napi.hu által szervezett XI. ingatlankonferenciáján.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
14.
11:21

Ez a gond mostanában az ingatlanok eladásával

A válság óta jelentősen bővülő ingatlanpiac hatására egyre több ingatlanos tevékenykedik a piacon; elsősorban a jutalék nagyságában erős a verseny, ami kedvez az ügyfeleknek, de a tranzakciók számának emelkedésével a jogi konfliktusok is szaporodnak, egyre többen fordulnak bírósághoz például a kizárólagos szerződések miatt - véli a szakértő.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan