ingatlanvásárlás

05.
28.
22:23

Magyarország legnagyobb magánegyetemét is megvette az MNB-alapítvány cége

A varsói központú CEE Equity Partners magántőke alapja magyar befektetőnek értékesíti a Budapesti Metropolitan Egyetemet (METU), az új tulajdonos az Optima Befektetési Zrt. érdekeltsége, a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft. - közölte az egyetem az MTI-vel pénteken. Az Optima tulajdonosa a Magyar Nemzeti Bank alapítványa.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
14.
13:20

A Fidesz alapítványa 800 millió forintért vett irodát Brüsszelben

A Fidesz pártalapítványa több mint 800 millió forintért vett irodákat Brüsszel legfrekventáltabb pontján, az unió főterének nevezett Schuman téren - értesült a hvg360. Mindezt vélhetően a kedvezőbb adózás miatt céges ügylet keretében. Az ingatlant eladó cég egy új magyar milliárdoshoz, Jellinek Dánielhez köthető.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
30.
17:03

Nincs meglepetés: az MNB-alapítvány vesz verseny nélkül épületet a Budai várban

Tovább vásárol a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványa: megveszi a Budai várban a Szentháromság téren álló egykori Burg hotelt, amit a nemzeti vagyonkezelő nyáron 1,6 milliárdos kikiáltási áron hirdetett meg eladásra, de a licit előtti este váratlanul törölte az árverést. Most a jegybanki alapítvány versenyeztetés nélkül szerezheti meg az állami épületet.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
25.
10:54

Kiakadtak az értékbecslők a Bankszövetség javaslatától

A Bankszövetség olyan intézkedéseket javasol a kormánynak, amelyek mindegyike a saját hasznát növeli, saját költségeit csökkenti, ennek ellenére a hitelfelvevő állampolgároknak nem lesz könnyebb - figyelmeztet a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
15.
16:36

Egy biztos a fővárosban: az új lakások kitartóan drágulnak

Továbbra is az egymillió forintos lélektani határ fölött, 1 millió 45 ezer forint volt az új építésű budapesti lakások átlagos négyzetméterenkénti ára a harmadik negyedévben, ez éves szinten 6,5 százalékos növekedés - közölte legfrissebb elemzése alapján az Otthon Centrum az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
01.
07:08

Felvásárlási lázban ég egy orosz-magyar cégcsoport Magyarországon (frissítve)

A Balatonhoz közeli kisváros, Marcali félkész gyógyszálló épületét is megvásárolta Rahimkulov Ruszlan és Zentai Péter gyorsan bővülő cégcsoportja, amely a lakóházépítések és ingatlanhasznosítás mellett a turisztikai fejlesztésekben is fantáziát lát.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
24.
14:51

Kínaiak nagyon vásárolják a magyar ingatlanokat - az oroszok még szeretik Hévízt

Egyre több ingatlant vásárolnak nem uniós országok állampolgárai Magyarországon, a kormányhivatalok által tavaly engedélyezett több mint 3700 ingatlanszerzés 45 százaléka kínaiakhoz köthető. Az oroszok még mindig szeretik Hévízt, de vásárolnak szép számban ingatlanokat az izraeliek, az ukránok, a törökök és az amerikaiak is - derül ki a kormany.hu-n közzétett adatokból.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
06.
11:03

A Hős utcába költözne a TEK

Kormányhatározat alapján kap 5,5 milliárd forintot a Terrorelhárítási Központ (TEK) a már megkezdett beruházásainak befejezésére és újabbak előkészítésére – szúrta ki a Népszava.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
14.
10:49

Ez vár az ingatlanpiacra 2020-ban

Az európai gazdasági környezet változásai vegyes hatással lesznek az ingatlanpiacra: csökkenő aktivitás várható a feldolgozóiparban, de kitart a szolgáltató szektor növekedése. Maradhatnak az alacsony kamatok, ami támogatja a gazdasági növekedést. A befektetési ingatlanpiac 2020-ban megismételheti az előző év eredményeit a kontinensen, míg az Egyesült Királyságban némi növekedés jöhet - összegzi idei, ingatlanpiaci várakozásait a CBRE.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
24.
11:32

Minden ötödik lakásvásárlásra az OTP adott hitelt

A tavalyi év során valamivel több mint 160 ezer ingatlan tranzakció történt Magyarországon, az OTP Bank pedig több mint 33 ezer lakáshitelt folyósított.

Szerző(k): Szabó Dániel