innováció

05.
15.
12:14

Megveregették az OTP-leány vállát

Az OTP Bank innovációs központja, az OTP LAB 2019 és 2020 után harmadszor is elnyerte a Global Finance Magazine "Best Financial Innovation Labs" díját.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
12.
20:25

Ezeknek az iparágaknak áldás volt a koronavírus

A járvány alatt felfutó technológiai innovációk ötször gyorsabb bevételnövekedést eredményeznek

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
09:21

Szigorú ellenőrzések, kevés bírság a boltokban

Az üzletek döntő többségében rendben találtak mindent a hatóságok ellenőrei miután a járványügyi előírásokat szigorították a boltok esetében: a fogyasztóvédelem szerint a létszámkorlát bevezetésére jól felkészültek a gazdasági szereplők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
14:52

Ostobaságnak tűnik Kínára tenni a Nyugat helyett

Kína irdatlan gyors felemelkedésének grafikonját sokan szeretik meghosszabbítani felfelé, amivel szemben egyre laposabbnak látszik az USA és szövetségesei fejlődését jelző vonal, ám lehet, hogy nem szerencsés összehasonlítást választanak. Más dimenzióban másnak látszik a verseny.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
29.
14:37

Díjazták a nagy magyar húscég vegán termékeit

A Pápai Hús a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásába, és fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit. A termékcsalád most kiérdemelte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
17:37

Robbantott a piacon az összecsukható konténert gyártó magyar startup

Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálásán dolgozik. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeressé vált a nemzetközi piacokon is. A konténertechnológia-fejlesztés területén kivívott piacvezető szerep megtartása mellett a Continest tervei között az is szerepel, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója legyen.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
21.
09:51

Szív, sűrít és fúj, de nem kipufog: épülhet az óriási levegőkompressziós energiatároló

Jelentős méretű állami támogatást kapott Kanadában a Hydrostor új projektje, az 500 MW teljesítményre képes, fejlett technológiójú, sűrített levegős energiatároló rendszer 2024-re kész is lehet.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
21.
09:15

Új sztráda és határállomás épülhet Magyarországon

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az M3 autópályától az országhatárig tartó M49 autóút és Szatmárnémetiig vezető folytatása megvalósításáról szóló magyar-román megállapodás kihirdetéséhez kéri az országgyűlés egyetértését. Az előkészítés alatt álló fejlesztéssel már a harmadik gyorsforgalmi kapcsolat épülhet ki a szomszédos ország irányába - írja közleményében az ITM.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
14:35

Magyarország eddigi legnagyobb online konferenciáját rendezik meg a jövő héten

A Budapest Startup Safarit, Magyarország eddigi legnagyobb online konferenciáját április 21-23 között rendezik, az eseményen több mint 150 előadással, workshoppal és interaktív programmal várják az érdeklődőket - közölték a konferencia szervezői az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika