intézmény

12.
19.
12:23

Nemzeti Szociálpolitikai Intézetet hozott létre a kormány

Az emberi erőforrások miniszterének irányítása alá tartozó központi költségvetési szervként, Nemzeti Szociálpolitikai Intézetet hozott létre a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
10.
15.
14:19

Újabb milliárdos támogatást oszthat a Bethlen-alap Erdélyben

Az erdélyi intézmények programjainak és működésének finanszírozására 1 milliárd 440 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
10.
13.
09:13

Titokzatos háló szövődik a kormány körül

Egyre-másra alakulnak a nagy költségvetésű kutatóintézetek az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta, amelyek a szakértő szerint nem végeznek értékelhető munkát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
08.
12:30

Koronavírus: látogatási tilalmat rendeltek el az ország minden szociális intézményében

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
09:36

Súlyos kritikát mondott a parlamentről Kövér László

Napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom a világban - jelentette ki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban az Országgyűlés elnöke az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
21:10

Befejeződött a Pesti úti idősotthon ellenőrzése - megbírságolták az intézményt

Több higiéniai szabálytalanságot tapasztaltak az ellenőrök a Pesti úti idősotthonba; egymilliós büntetést kapott az intézmény - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
21.
17:53

A magyar és a közép-európai történelmet akarja elmesélni a Filmintézet

Komolyabban kell vennünk a közép-európai koprodukciókat, hiszen olyan közös kultúrával és történelemmel rendelkezünk, amelyre lehet építeni; a saját életünkről kell mesélnünk - mondta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a The Hollywood Reporter című amerikai filmes portálnak.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
23.
19:23

Váratlan helyről kapott támogatást Orbán és Kaczynski

Nem csupán Lengyelországban és Magyarországon van gond az EU-ban a jogállamisággal, hanem számos más országban is, ami az unió egészének működését veszélyezteti, mert alááshatja a tagállamok egymásba vetett bizalmát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
11.
16:38

Pénzügyi katasztrófa fenyeget Miskolcon - itt az átvilágítás eredménye

Külső szakértőkkel nézette át a miskolci városvezetés, mit örököltek, és nem örülhetnek az eredménynek - írja lapszemléjében a hvg.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
11.
08:12

Kínos számok a kormány háza tájáról

A kormány létszámcsökkentési törekvései ellenére összességében jelentősen nőtt a minisztériumok háttérintézményeinél dolgozók létszáma, miközben az intézmények száma csökkent.

Szerző(k): Komócsin Sándor