ipa

11.
24.
20:20

Csökkentek a tartós javak megrendelései az USA-ban

A várt növekedés helyett októberben már a második egymást követő hónapban csökkentek a tartós javak megrendelései az Egyesült Államok feldolgozóiparában a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdán ismertetett jelentése szerint.

Szerző(k): Szász Péter
11.
19.
13:46

A matek azt mutatja, hogy nem nagyon tudnak kimászni a gödörből a boltok

A járvány alaposan átformálta a vásárlási szokásokat, de a maszkviselet mostani elrendelését megelőzően is éppen csak kikapaszkodtak a boltok a gödörből, az átlagot tekintve. És maszk nélkül is irdatlan pénz megy benzinre, gyógyszerre, ételféleségekre. Iparcikkekre viszont alig. Nem túl jó előjel, hogy a tavalyi karácsonyi ajándékvásárlás is erősen fékezett habzású volt.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
17.
13:58

Több mint 1 milliárd eurós támogatásról döntött az EU

Jövőre már sokkal közelebb kerülhetünk a Párizsi Klímaegyezményben foglaltakhoz, ugyanis olyan nagyszabású projekteket támogat az Európai Unió, amelyek nagyot lendíthetnek a klímabarát iparágak kiépülésében.

Szerző(k): Tér Diána
11.
17.
09:52

Újabb komoly költségvetési átcsoportosításokról döntött a kormány

Közel 16 milliárd forintot osztott ki a kormány a Gazdaság-újraindítási Alapból, jutott belőle egyetemi campusra, ipari parkra és óvodára is.

Szerző(k): Németh Géza
11.
16.
18:04

Jól teljesít az Egyesült Államok ipara

A vártnál erősebb ütemben nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága az Egyesült Államokban októberben, mivel az ellátási lánc zavarai által sújtott autógyártó ágazat meglepően jól teljesített, ráadásul kifutottak az Ida hurrikán kedvezőtlen hatásai.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
16.
09:00

Megjött a magyar GDP-adat: nem erre számítottak

A magyar GDP 6,1 százalékkal nőtt a harmadik negyedében, a gazdaság ezúttal is túlteljesítette a járványválság előtti értéket. A negyedik negyedév ritkán látott bizonytalanságokat hordoz kimagasló állami költésekkel, ami mellett jól mennek a szolgáltatások és a kiskereskedelem, miközben növekvő bajokat okoz az iparban az ellátási gondok fokozódása, ami visszafogja a termelést.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
13.
07:41

Jó döntés volt a dinoszaurusz lemészárlása

Egy menedzsmentszakértő szerint jó döntés a General Elecric három részre metélése annak ellenére, hogy mégiscsak egy több mint száz éves vállalatról van szó. A szakértő nincs egyedül a véleményével, amelyet nem volt nehéz megfogalmaznia, tekintve, hogy minden ipari konglomerátumot rossznak tart.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
12.
09:00

KSH: beborult a magyar autóipar, lehúzta az egész ágazatot

Idén szeptemberben 2,3 százalékkal csökkent az ipari termelés a tavalyi időszakhoz képest. Főleg a domináns járműipar esett vissza. A feldolgozóipari alágak többségében növekedést mértek - közölte a második ipari termelési becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
09.
21:16

Tiltakoznak az önkormányzatok az iparűzési adó elvétele miatt

Az önkormányzatok egyetértenek a kormány minimálbér-emelési szándékával, de azzal már nem, hogy ennek hatásait ráterhelik az önkormányzatokra - mondta a Telex tudósítása szerint Karácsony Gergely főpolgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) társelnöke. Tiltakoznak az iparűzésiadó-bevételek elvételének újabb terve miatt.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
09.
20:54

Három vállalatra bontják a General Electricet

A General Electric (GE) amerikai ipari vállalatcsoport bejelentette: azt tervezi, hogy fő üzletágai alapján három különálló, tőzsdén jegyzett vállalatra osztja fel önmagát - írja az MTI a Reutersra hivatkozva. A szétválással egy 129 éves múltra visszatekintő konglomerátum szűnik meg, amely az évezred elején is a legértékesebb amerikai társaság és az amerikai gazdasági hatalom jelképe volt.

Szerző(k): Domokos Erika