ipa

02.
19.
08:09

Már kérhető az iparűzési adó felezése

A fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz. Szerdáig az érintett kkv-k jelentős többsége, mintegy 340 ezer vállalkozás, el is küldte az erről szóló nyilatkozatát - tájékoztatta az MTI-t pénteken Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok erősen bírálták az intézkedést.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
31.
16:47

A kormány támogatásokat harangozott be, öklös lett az önkormányzatoknak, megérkezett az oltás - decemberrel végre vége 2020-nak

A koronavírus-járvány 2020-ban lelassította az egész világot, de december alatt egy évre elegendő esemény történt: Orbán Viktor új gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be, amitől felsikítottak az önkormányzatok. A hónap elején az uniós jogállamisági vita hevében fájó botrány robbant ki a Fideszben. Viszont megérkezett az oltás, az Egyesült Királyság elsőként vágott bele a tömeges vakcinázásba. Szentestére kiszabadultunk a tilalmak alól, szilveszterre meg azt mondták betiltják a tüzijátékozást, de végül megmaradt egy kiskapu. Kicentizték az igazi brexit-megállapodást, rengett a föld, visszadurvult a járvány. Bővelkedett fontos eseményekben 2020 utolsó hónapja.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
25.
08:03

Kivéreztetett önkormányzatok: már tudjuk, hogy miről mondanának le a magyarok

Miután a kormány megfosztotta az iparűzési adó egy részétől a nagyobb városokat, egyre több polgármestertől lehet hallani, hogy lehet, az embereknek le kell mondaniuk egyes (köz)szolgáltatásokról. A Pulzus Kutató reprezentatív kutatásából kiderült, hogy az embereknek igen határozott véleményük van arról, min kellene spórolniuk az önkormányzatoknak.

Szerző(k): Szász Péter
12.
22.
10:59

Gulyás Gergely: december 27-én elindul az oltás Magyarországon

Első körben az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg december végén, kéri a kormány a lakosságot, hogy regisztráljon az oltásokra. Az iparűzés adó felére csökkentése nem súlyos veszteség az önkormányzatoknak az állam szerint - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
21.
20:50

Karácsony Gergely: "Nincs alku, nincs külön alku"

Jövőre 15-20 milliárd forinttól eshet el Budapest a helyi iparűzési adó felére csökkentése miatt, ezért veszélybe kerülhetnek a közszolgáltatások - mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
21.
15:05

Veszélyes vizekre evezett a kormány, ebben a fideszesek egy része sem áll mögöttük

Úgy tűnik, még a kormánypárti szavazók sem fogadják el egységesen azt a magyarázatot a járvány elleni védekezésben, hogy a kormány pusztán a közös teherviselés miatt vonja el az önkormányzatok bevételeit - derül ki az IDEA Intézet friss, a Napi.hu-n elsőként publikált kutatásából.

Szerző(k): Szász Péter
12.
19.
22:38

Fideszes polgármesterek is reagáltak Orbán bejelentésére

Székesfehérvár és Debrecen kormánypárti polgármesterei eddig ellenezték az iparűzési adó elvonását, most már óvatosabban beszélnek - írja a Telex.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
19.
21:19

Reagálás Orbán bejelentésére: tiltakozást helyezett kilátásba az önkormányzati szövetség

A miniszterelnök mai statáriális bejelentése a nekik járó szolgáltatásoktól foszthat meg több millió magyart, függetlenül attól, kire szavazott az önkormányzati választáson. Ezt válságkezelésnek hívni aljas cinizmus - véli Gémesi György,a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
19.
16:25

Reagált Karácsony és Botka is Orbán bejelentésére

A miniszterelnök mai, a "gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről" szóló bejelentése az önkormányzatokon üt a legnagyobbat, ugyanis megfelezik a kkv-k iparűzési adóját. Karácsony Gergely szerint ez nem segít az amúgy is rossz helyzetbe került cégeken, viszont kivégzi a magyar önkormányzatiságot. Hasonló véleményen van Botka László szegedi városvezető is, aki szerint ugyanakkor a válságkezelés költségeit ne a kisnyugdíjasokkal és a munkájukat vesztettekkel fizettesse meg a kormány, hanem a válságban is naponta milliárdokat nyerő fideszes oligarchákkal.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
19.
11:15

Orbán Viktor és legfontosabb miniszterei az önkormányzatok képviselőivel tárgyaltak

Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal kabinet-, és Gulyás Gergely kancellária miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőivel tárgyalt a gazdaságvédelmi intézkedésekről - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan államtitkár, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Dániel