ipari_park

04.
01.
21:25

Akkufóliát gyártanak majd Debrecenben

A Semcorp cégcsoport Debrecenben építi fel új, első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártóüzemét. A leendő gyár területét most meg is vették hozzá - közölte az önkormányzatra hivatkozva MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
26.
20:32

Kezdődhet a nagykanizsai ipari park bővítése

A munkaterület hétfői átadásával megkezdődik a nagykanizsai ipari park bővítéséhez a közművek és utak kiépítése - adta hírül az MTI. Az új terület két részben, mintegy 170 hektárt foglal magába, és közvetlenül elérhető lesz az M7-es autópályáról.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
18.
17:54

Nagy az igény, új logisztikai ingatlanfejlesztés indult

A CTP kibővíti Budapest környéki logisztikai parkhálózatát: 60 millió eurósra (21 milliárd forint) tervezett beruházással Vecsésen építi meg a negyedik logisztikai parkját- közölte a hollandiai székhelyű európai ipariingatlan-fejlesztő az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
27.
17:15

Fejlesztett és előrébb lépett a miskolci Déli ipari park

Tudományos és technológiai park címet kapott Miskolc déli ipari területe az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Az új besorolás a várakozások szerint még vonzóbbá teszi a parkot a beruházni kívánó hazai és külföldi cégek számára.

Szerző(k): Kónya Ádám
02.
06.
12:04

Lassan kitehetik a megtelt táblát Nagykanizsán

Tíz év alatt csaknem kétezerrel nőtt a nagykanizsai ipari parkban a munkavállalók létszáma, a mára szinte betelt terület bővítése már a múlt évben megkezdődött - közölte a térség országgyűlési képviselője szombaton a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
07.
13:32

Milliárdok a paksi ipari park mérnöki feladataira

A paksi ipari parkba tervezett beruházáshoz kapcsolódó mérnöki feladatokat a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., továbbá a Special Consult Tanácsadó és Szolgáltató Kft. végezheti, nettó 5 milliárd 278 millió forint keretösszeg erejéig.

Szerző(k): Németh Géza
11.
27.
19:09

A kínaiak már Záhonyban vannak, és még többen jöhetnek

A kormány szerint a záhonyi térség felvirágoztatása gazdaságstratégiai jelentőségű lépés, amely hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország Európa kapuja, vagyis az Ázsia és Európa közötti teherforgalom kulcspontja legyen, így Északkelet-Magyarország a térség logisztikai központjává emelkedjen - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében, amit az MTI idézett.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
13.
17:09

Beindítják az állami autógyártást Kaposváron

Átadták az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó, állami tulajdonú BM Heros Zrt. kaposvári gyártóközpontját. A cég mentőket és buszokat is gyárt.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
29.
16:02

Ez vár az ingatlanpiacra - friss elemzés érkezett

Az idei év a kockázatok növekedését hozta a hazai kereskedelmiingatlan-piacra, az ipari-logisztikai szektor kivételével minden szegmensben növekvő kínálat mellett csökkent a kereslet. Az irodapiac visszarendeződésre akár 5-6 évet is várni kell, a szállodaszektor sem tér vissza a 2019-es szinthez 2023-24 előtt. A koronavírus-járvány második hulláma elhúzódó kilábalási periódust vetít előre. A piaci igények változásának tartósságát szakértők sem merik egyelőre megbecsülni - derült ki az MNB legfrissebb kereskedelmi ingatlanpiaci jelentésének bemutatásakor.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
06.
12:21

Újabb többmilliárdos paksi megbízás született

Közös ajánlattevőként az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezhet Pakson több ezer lakást, illetve ipari épületeket, nettó 6 milliárd 783 millió forint keretösszeg erejéig.

Szerző(k): Németh Géza