iroda

05.
15.
15:25

Nagy változás közeledik a mindennapi életünkben

A pandémia enyhülésével a világ nagyvállalatai elkezdték visszaállítani dolgozóikat a távmunkáról a hagyományos munkavégzésre, ám ez messze nem olyan egyszerű, hogy csak berendelik a dolgozókat és kész. Mi szólna a régi irodai munka mellett, amikor kiderült, hogy a home office jól működik?

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
07:08

Közeleg a home office vége a bankoknál; szabadnapot kap, aki beoltatja magát

Fizetett szabadnap jár a legtöbb bankban annak, aki beoltatja magát koronavírus ellen. Ha meglesz a megfelelő védettség, mehetnek vissza a dolgozók az irodákba, de csak fokozatosan.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
17:26

Nem nagyon érdekli a magyar munkavállalókat az oltás

Legkevésbé a magyar munkavállalók oltatnák be magukat, ha ez szükséges lenne a munkavégzéshez. Mondjuk, a munkaadók sem nagyon várják el az oltást, egy nemzetközi felmérés alapján Magyarország az utolsó ebben a sorban. Nem is nagyon zavarja a magyarokat, ha a munkatársaik többsége nincs beoltva.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
28.
23:22

Házkutatást tartottak Rudy Giuliani lakásában és irodájában

Szövetségi nyomozók házkutatást tartottak szerdán Rudy Giuliani, Donald Trump volt amerikai elnök korábbi ügyvédje New York-i ingatlanjaiban - számolt be több amerikai napilap az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
14:22

Felvásárlási láz: az MNB-alapítványos cég 58 milliárdért vett két irodaházat

A magyar Wingholding eladta két Duna-parti, Infoparkban lévő irodaházát, amelyek bérlői az Ericsson és az Evosoft vállalatok. A vevő, 160 millió euróért, a GTC Magyarország Zrt. - ennek tulajdonos cégében tavaly szerzett többségi tulajdont a magyar jegybank alapítványának befektető cége, az Optima.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
12:48

Távmunka: jön a fordulat Magyarországon?

A járvány lecsengése után a távmunka szerepe visszaszorulhat egy friss felmérés szerint, amely a bérelt irodabérléséket vette alapul.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
26.
14:35

A feje tetejére áll a munka világa: 4 napos munkahét, távmunka és kölcsönzött munkaerő

A munka világa a pandémia hatására végérvényesen és visszafordíthatatlanul megváltozik. 2020-ban munkaadó és munkavállaló egyaránt ízelítőt kapott a változás fő irányaiból. E tapasztalatok alapján kell újraértelmezni és tudatosan alakítani a munka világát.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
20.
15:35

Irodapiac: marad a bizonytalanság

Az irodapiac 2021 első negyedéves eredményei továbbra is tükrözik a pandémia okozta bizonytalanságot és gazdasági lelassulást. Ugyan a piaci kereslet gyengébben teljesít a korábbi években megszokottól, a tranzakciók száma enyhén emelkedik az előző félév csökkenő tendenciája után - derül ki a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma friss összesítéséből (BRF).

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
11:34

Forradalmi lépés a környzetvédelemben Erdélyben

Egy Kolozsvári irodaház Romániában elsőként kapta meg a nulla hulladék termeléséről szóló tanúsítványt, amely meglepő módon nem igényelt költséges beruházást.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
16.
12:14

Nagy dobásra készül a B+N Referencia

A B+N Referencia Zrt. nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Az ISS csoporttól vásárolt üzletrészeket több országban.

Szerző(k): Herman Bernadett