itm

05.
09.
12:13

Hétfőn kezdődnek a szakmai írásbeli vizsgák

A technikumok sikeresen megszervezték az érettségi vizsgákat, azonban a szakképzésben sem értek még véget a megmérettetések. Hétfőtől kezdődnek a szakmai írásbeli vizsgák, hamarosan gyakorlati tudásukról is számot adhatnak majd a fiatalok - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
11:08

A bolti visszaesett, az online kiskereskedelem megugrott

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal bolti forgalomról szóló legfrissebb adatait az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
06:20

Segít a magyar kormány a Dunaferrnek? Válaszolt az ITM államtitkára

Az elmúlt években még bevásárolt volna a magyar állam a Dunaferrbe. Schanda Tamás ITM-államtitkár most ismét azt közölte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő állami segítségnyújtást firtató kérdésére, hogy "egy magánvállalat belső problémájának" tekintik az ügyet, az államnak nincs joga és lehetősége beavatkozni. Tóth Bertalan szerint a kormány a Mátrai Erőműnek szinte azonnal több tízmilliárdos segítséget tudott nyújtani, most pedig tétlenül nézi, ahogy több ezer dunaújvárosi küzd a létbizonytalansággal.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
18:00

Orbán Viktor elárulta, mi a modellváltó egyetemek küldetése

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
15:05

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció; az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére létrehozott szervezet alapító tagjainak száma meghaladja a hatvanat - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
08:30

A járvány meghozta a kerékpáros fordulatot

Míg a koronavírus-járványt megelőzően a szabadidős és turisztikai célú biciklizés lendületes bővülése volt jellemző, tavaly negyedével-harmadával többen pattantak nyeregbe a hétköznapokon. Közben Háromnegyedével többen bicikliztek tavaly a Balatonnál és a Tisza-tónál is - derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából országszerte több mint 100 helyszínen elvégzett kerékpáros forgalomszámlálás adataiból.

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
09:49

Támogatás villanybringákra - jön az újabb forduló

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hatodik fordulója nyílik meg május 3. és 7. között.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
29.
09:42

Elindult a roham a jogosítványokért

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához igazodva múlt hétfőn indította újra vizsgáztatásokat, vizsgálati és utánképzéseket. Az elmúlt tíz napban több mint tízezer közúti vizsgát regisztráltak - adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Szerző(k): Szász Péter
04.
23.
08:30

Jókora bírságot szabtak ki a „horrorkaravánokra”

A közlekedési hatóság a megerősített jogszabályi felhatalmazással élve január vége óta léphet fel hatékonyabban a balesetveszélyes „horrorkaravánokkal” szemben. A közúti ellenőrzéseken kiszűrt, súlyos közlekedésbiztonsági kockázatot hordozó járműszerelvények üzemeltetőinek eddig összesen 15,5 millió forintjába kerültek a jogsértések - adta írül az ITM.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
11:38

Átalakítják a közműszolgáltatások ügyintézését

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden benyújtott törvényjavaslata könnyebbé tenné az elektronikus ügyintézést az energia- és földgázszolgáltatóknál.

Szerző(k): Szabó Dániel