izer_norbert

06.
19.
09:24

A kormány szerint a magyar és az EU-s versenyképességre veszélyes a bideni adóreform

Miközben a világ nagy gazdaságai erősen támogatják a globális társasági adó 15 százalékos kulcsát és bevezetését, addig a magyar kormány erősen ágál ellene. Izer Norbert adóügyi államtitkár a terület magyar szakértőivel konzultálva azt állítja, hogy ez versenyképességi hátrányt okozhat Magyarországnak és az EU-nak is. Egy közvélemény-kutatás alapján viszont a magyar lakosság egyetértene azzal, hogy a multik fizessenek többet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
22.
09:13

Küszöbön az új adóváltozás a kisvállalkozóknál

Sok kisvállalkozásnak az átalányadózás lehet a legjobb választás jövőre, amennyiben a Pénzügyminisztérium javaslatát az Országgyűlés megszavazza - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Arról is beszélt, hogy az új szabályozás - szerinte - könnyebbé teheti a vállalkozóvá vállást.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
08:19

Jövőre csökkenhetnek a bérterhek

Jövőre folytatódik az adócsökkentés politikája - nyilatkozta Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
07:55

Adóbevallás: jön a célegyenes

Összesen 400 ezer társasági adóról szóló és kiva-bevallást vár a NAV.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
21.
09:27

Újabb adózási könnyítéseket ígér a Pénzügyminisztérium

Tavaly május óta összességében több mint ezermilliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
08:59

Rekord dőlt számlakiállításban

Több mint két hete minden számlára rálát az adóhivatal, azóta jelentősen megugrott, meghaladta a 300 milliót a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beérkezett online számlák száma - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
01.
06:57

Új korszak kezdődik az adózásban április 1-től

Megkezdődik ma egy új, online korszak, amelyben az adóhivatal már minden számlát lát. A március 31-ig tartó szankciómentesség lejártát követően továbbra is méltányosan, az adózóval együttműködve jár el a NAV - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
18.
07:27

Mindjárt lejár a határidő - mindent látni fog a NAV

Április 1-től minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal; március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
10.
07:17

Az EU nemet mondott a magyar kérésre - az "elfelejtett befizetések a ludasak"

Véget ér a fordított adózás a munkaerő-kölcsönzésnél, április 1-től már nem a megrendelő, hanem a munkaerőt kölcsönbe adó cég számítja fel és fizeti meg az általános forgalmi adót.

Szerző(k): Csernátony Csaba
02.
20.
08:16

Járuléktartozás: haladékot adnak a NAV-nál, itt a végső határidő

Azért, hogy minél többen tudják időben rendezni járuléktartozásukat, újabb felhívást küld az érintetteknek az adóhivatal, így több mint három hét haladékot nyernek járulékügyük intézésére azok, akiknek a törvény alapján érvénytelenné válna a taj-száma - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.

Szerző(k): K. Kiss Gergely